Благодійний захід для особливих діток

З благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, до дня пам’яті святого Олексія Голосіївського (Київського), клірик Криворізької єпархії, священник Молодіжного віддулу, ієрей Георгій Гецко разом з благодійними партнерами та МБФ «ОЖИНА» провели благодійний захід для особливих діток з Комунального закладу освіти “Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр “Перлина” Дніпропетровської обласної ради”, що знаходиться в Інгулецькому районі міста Кривого Рогу

Ці дітки мають вади спектру аутизму і потребують особливого догляду та розуміння. Особливо ці дітки-сироти, котрі не мають змоги бути зі своїми рідними та почуваються самотніми.

В цей чудовий сонячний день діти отримали величезні позитивні емоції. Завдячуючи благодійнику Севернюку Руслану, вони отримали можливість побувати на страусиній фермі «Страус ленд», що знаходиться в с. Грузьке Криворізького району, де поринули у світ красивої природи та спілкування. В ході захоплюючої екскурсії дітки покормили тамтешніх тваринок і вже тим самим долучились до добра.

Після екскурсії на страусиній фермі, по добрій традиції священик разом із дітьми попрямували до храму. Настоятель Свято-Миколаївського храму міста Кривого Рогу протоієрей Димитрій Салатюк гостинно зустрів гостей та подарував особливим діткам подарунки – натільні хрестики та іконки святителя Миколая Чудотворця. Малюки помолилися в храмі своїми щирими, дитячими молитвами та запалили свічки біля чудотворного образу святителя Миколая. Кожна дитина повідала священику свої життєві історії. Божим промислом, добродій Ігор Чирков доставив малечі частування та набори для розвитку дрібної моторики. Радості малечі не було меж, святий Миколай почув їх молитви. В ході екскурсії сталося диво. Хлопчик, котрий ніколи не розмовляв, по милості Божій та по молитвам святителя Миколая Чудотворця і преподобного Олексія Голосіївського промовив своє перше слово.

На закінчення екскурсії о. Георгій благословив діток та висловив подяку всім меценатам, що долучились до даного заходу.

Педагогічний колектив КБНРЦ “Перлина” висловив велику подяку Молодіжному відділу Криворізької єпархії УПЦ за такий благодійний дитячий захід та висловлює свою подяку Митрополиту Єфрему за ті чудові моменти, котрих, нажаль, так мало в житті цих дітей, але котрі стали можливими завдяки турботі криворізького Архіпастиря.

  • 7477747
  • 789789

Молодіжний відділ єпархії