Стараннями клірика Криворізької єпархії відбулись зайняття іпотерапією для вихованців Зеленопільського психоневрологічного інтернату

Настоятель Свято-Петропавлівської парафії с. Зелене Поле Криворізького району ієрей Георгій Гецко, разом з соціально-благодійним партером Оксаною Гладких – директором «Кінного дворика», що знаходиться Тернівському районі Кривого Рогу, організували благодійний захід для вихованців Зеленопільського психоневрологічного інтернату

Оксана Гладких – тренер, лікар іпотерапевт, яка допомагає людям з вадами здоров’я за допомогою оздоровчих програм пов’язаних з спілкуванням з кіньми.

Її унікальність полягає у фізичному, психологічному та емоційно позитивному впливі на пацієнтів, захворювання яких носять неврологічні, психічні, фізичні та інші серйозні порушення.

Про лікування за допомогою коней, маються письмові згадки в трактатах давньогрецького лікаря Гіппократа, котрий стверджував, що безпосередній контакт з цими тваринами допомагає хворим людям набагато швидше і результативніше йти на одужання. На його думку, верхова їзда звільняла хворих від темних думок і викликала світлі, веселі і позитивні емоції.

Лікування іпотерапією складається не тільки з верхової їзди, але також з безпосереднього спілкування та догляду за конем. Це дозволяє зняти стресовий стан, позбутися від напруги, почуття страху або тривоги.

Заняття іпотерапією допомагають розвинути такі особистісні якості як уважність, чуйність, швидкість реакції, подолання страхів, набуття впевненості, позбавлення від агресивності, збудливості і замкнутості.

Іпотерапія користується особливою ефективністю при наступних захворюваннях:

- Невропатії, неврози та інші захворювання нервової системи;

- ДЦП, різні форма паралічу, порушення опорно – рухового апарату;

- Аутизм, синдром Дауна, поліомієліт;

- Мовленнєві порушення;

- Ураження органів почуттів, що призводять до сліпоти, глухоти;

- Інсульти, травми (спинні, черепно-мозкові);

- Порушення постави;

- Сколіоз першого ступеня.

В ході захоплюючої екскурсії кожен учасник отримав величезний сплеск позитивних емоцій, радості, посмішок та хорошого настрою.

Священик благословив всіх учасників цього чудового благодійного заходу, а пані Оксана запросила приїздити знову, адже дарувати людям добро – так приємно.

Джерело