Дитячі враження від екскурсії рідним краєм

Вивчати рідний край, його історію та здобутки зібралися учні Недільних шкіл Лубенського благочиння 13 травня

З благословення благочинного Лубенського округу протоієрея Іоанна Кармазенко було організовано краєзнавчу поїздку за маршрутом: село Березоточа — село Дібрівка — місто Миргород. Захід підтримав молодіжний відділ Кременчуцької єпархії на чолі з протоієреєм Романом Куліничем.

У поїздці брали участь діти Недільної школи при храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Лубни, учні Недільної школи при храмі Успіння Божої Матері села Березоточа, учні ліцею ім. Мицика села Вовчик та школи села Литвяки, які відвідують заняття з основ православної етики та культури. Тож вранці туристична група у складі 65 чоловік двома автобусами виїхала за даним маршрутом.

Групу окормляв настоятель храму Покрова Божої Матері села Березоточі протоієрей Роман Кулінич. Супроводжував юних туристів екскурсовод туристичного агентства “Лубнитур” Артеменко Вікторія Олегівна. Діти відвідали музей кераміки, що в Миргородському художньо-промисловому коледжі, Дібрівський кінний завод, відпочивали на території курорту міста Миргород. До речі, саме в ці дні святкувався ювілей курорту, якому виповнилося 100 років! Відвідали і старовинний храм Успіння Пресвятої Богородиці, що на території курорту, де дітей тепло зустрів клірик Полтавської єпархії протоієрей Сергій. Він ознайомив дітей з історією храму. Закінчилася поїздка благодарственним молебнем в Свято-Покровському храмі села Березоточа, який здійснив протоієрей Роман Кулінич.

Втомлені, але щасливі повернулися додому, Слава Богу! На запитання, чи сподобалася екскурсія відповіли запитанням: “А коли поїдемо ще?”. На додаток хочу сказати. Як педагог спостерігала за дітьми під час екскурсії. З яким інтересом та переживанням слухали діти історію конезаводу, переживали за долю коней! У багатьох були сльози на очах. Дві дівчинки зібралися написати твір і вибрали тему дібрівських рисаків. А з яким інтересом роздивлялися керамічні вироби студентів коледжу! Були вкрай здивовані, що це роботи майже їх однолітків, адже деяким екскурсантам по 13-14 років, а студентами стають в 15-16 років. Дехто задумався про майбутній вибір професії. Однозначно, байдужих не було. Що ж найбільше вразило і запам’яталося — звичайно, поїздка верхи на породистих конях. Під кінець екскурсії додому поверталися єдиним дружнім колективом.

Від імені усіх екскурсантів, їх батьків, педагогів та організаторів заходу висловлюємо вдячність Кириленко Любов Миколаївні, директору екскурсійного агентства “Лубнитур”; екскурсоводу Артеменко Вікторії Олегівні; за сприяння сумісній праці адміністрації шкіл села Березоточі та Литвяків, ліцею ім. Мицика села Вовчик; педагогу Литвяківської школи Перевозній Тетяні Миколаївні та педагогу Березотіцької школи Бубенко (Симончук) Тетяні Петрівні, а також водіям автобусів Цілуйко Віталію Васильовичу та Романченко Олегу Сергійовичу, перевізнику Гайдай Валерію Валерійовичу.

  • 1_1
  • 2_2
  • 3_1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Прес-служба Лубенського благочиння