Православна театральна студія «Різдво» в «Кадетському корпусі» м. Київ

Вихованці православної театральної студії "Різдво", що діє при ставропігійному храмі на честь Різдва Христового м.Олександрія, відвідали навчальний заклад з посиленою військово-фізичною підготовкою ліцей-інтернат №23 "Кадетський корпус" м. Київ, на запрошення директора Заслуженого працівника освіти України Головіхіної Н.М.

Для учасників театральної студії була проведена екскурсія кадетським корпусом, діти ознайомилися з історією закладу,відвідали урочисту лінійку з нагоди закриття військово – патріотичної гри «Кадет UA-2019»

Знайомство з життям кадетів вражає! Освітній заклад працює в кращих традиціях суворовських училищ та інституту благородних дівиць. "Паняночки" та мужні "Кадети" навчаються окремо, але дозвілля проводять разом.
Для вихованців кадетського корпусу театральна студія виконала виставу «Червоненька квіточка». На ній був присутній народний артист України та професор Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І.К.Карпенка-Карого Володимир Талашко, який високо оцінив роботу театру. Керівника театральної студіїЦівінськуОлену Василіївну разом з колективом нагородили грамотою,,За вагомий внесок у справу духовного відродження України, виховання майбутнього нашої держави-дітей на християнських цінностях та значні досягнення в розвитку дитячого театрального мистецтва,,

А ввечері молоді актори відвідали Київський національний академічний театр оперети, де переглянули захоплюючий спектакль,,За двома зайцями,,

З різних куточків землі в Київ направляють свої стопи паломники, щоб, ступивши на святу землю Києво-Печерської Лаври, торкнутися історії, долучитися благодаті, яку зберігає в собі древня обитель. Тож другого дня молодь звершила паломництво до цієї святині. Помолившись біля мощей святих Божих угодників в унікальних Лаврських Печерах, всі отримали солодкий подарунок від намісника Лаври - митрополита Павла (Лебідь).

Далі юні паломники, із захопленням слухаючи зворушливі оповідання архімандрита Аліпія (Світличного) про історії монастирів та святині столиці, вирушили до Архангело-Михайлівського Звіринецкого печерного монастиря. Отець Аліпійзакликав звернути увагу на мистецьки викладені мозаїки, цеглинки, орнаменти на іконах та фресках храму, показавши приклад вбачати «Велике в малому».

Відвідавши Звіринецькі печери та Ботанічний сад, завершили паломництво в Свято-Троїцькому Іонинському монастирі. Помолившись біля місцевих святинь, мали змогу , за благословінням намісника – архієпископа Іони (Черепанова), подзвонити в дзвонина монастирській дзвіниці.

Театральна студія «Різдво» засвідчує свою повагу та подяку за теплий прийом, щиру гостинність і високий рівень організації дозвілля директора «Катетського корпусу» Головіхіній Наталії Михайлівні, а також Поляцькому Анатолію Васильовичу занадання транспорту та активнуучасть в житті театрального колективу.

Більше фото за посиланням

  • news_big_49849
  • news_big_49850

Джерело