Таїнство Єлеосвячення над вихованцями духовно-просвітницького центру «Богоносець», що діє при храмі на честь Різдва Христового м.Олександрії (+відео)

В ставропігійному храмі на честь Різдва Христового м.Олександрії було звершене Таїнство Єлеосвячення над вихованцями духовно-просвітницького центру «Богоносець», що діє при храмі 

Зцілення душі й тіла — такими словами можна передати сутність цього Таїнства, яке називається ще Соборуванням.
Як і інші церковні Таїнства, Єлеопомазання було встановлено Самим Господом Ісусом Христом. Як ми дізнаємося з Євангелія від Марка, Іісус, покликавши дванадцятьох учнів, «послав їх по двоє і дав їм владу над нечистими духами. І вони пішли і проповідували покаяння і багатьох хворих мазали єлеєм і зціляли»

Про зцілення через Єлеопомазання пише апостол Іаков: «Хто з вас хворий, хай покличе пресвітерів Церкви і хай помоляться над ним, помазавши його єлеєм в ім’я Господнє. І молитва віри зцілить хворого і підведе його Господь. І якщо він гріхи вчинив, простяться йому» (Як. 5:14-15)

Важливо зазначити, що помазання служить лише зовнішнім знаком, що вказує на внутрішній зміст таїнства - молитву віри і відпущення гріхів.

Призначення таїнства Соборування — цілковите зцілення людини. Саме тілесне зцілення у молитвах таїнства ставиться у залежність від зцілення душевного, для якого необхідне покаяння, тобто каяття в гріхах, поєднане з твердим рішенням виправити своє життя відповідно до заповідей Божих.

Молодіжний відділ єпархії

До храму Успіння Божої Матері смт. Смоліне завітали учні 2-А класу Смолінського НВО

18 квітня до храму Успіння Божої Матері смт. Смоліне завітали учні 2-А класу Смолінського НВО. На порозі храму гостей зустрічав настоятель прот. Олександр Хомич, який провів для дітей екскурсію.

В ході зустрічі школярі більш детально познайомились з архітектурними особливостями храму, його начинням та убранством. Особливим моментом стала дитяча молитва з запаленими свічками в маленьких руках та з великою увагою. Закінчилась зустріч чаюванням, під час якого діти з великим інтересом спілкувались з о. Олександром та задавали багато запитань. На пам’ять про зустріч кожен школяр отримав в подарунок маленьку іконку Божої Матері.

  • news_big_49116
  • news_big_49117

Молодіжний відділ єпархії