В Свято-Успенському храмі відбулися «Стрітенські освітні читання» та нагородження переможців творчого конкурсу «Духовне небо Єлисаветградщини» (+ ВІДЕО)

17 лютого, з благословіння митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, в Свято-Успенському храмі відбувся єпархіальний освітньо-просвітницький проект «Стрітенські освітні читання: святі та святині Єлисаветградської землі» та нагородження переможців єпархіального творчого конкурсу «Духовне небо Єлисаветградщини»

Захід організований Відділом катехізації і просвітництва Кіровоградської єпархії УПЦ та за сприяння Свято-Успенського духовно-просвітницького центру.

До проекту долучилися 9 недільних шкіл: Свято-Успенського храму, Спасо-Преображенського Кафедрального собору, Свято-Єлизаветенського чоловічого монастиря, ставропігійного храму Різдва Христового міста Олександрії, Свято-Троїцького храму села Созонівки, храму Воскресіння Христового, Благовіщення Пресвятої Богородиці, Свято-Покровського храму та храму преподобного Афанасія Афонського. Загалом, у «Стрітенських освітніх читаннях» прийняли участь понад 100 дітей, серед яких, 60 учасників творчого конкурсу.

Розпочалися читання з молитви «Богородице Дево радуйся» у виконанні дитячого хору Свято-Успенського храму. Після чого з вітальними словами до присутніх звернулися керівник Відділу катехізації і просвітництва Кіровоградської єпархії УПЦ протоієрей Іоанн Шемедюк та заступник керівника Відділу ієромонах Савва (Редько).

Далі учні недільних шкіл представляли запропоновану тему розповідаючи про храми та святих Єлисаветградської землі.
Між виступами доповідачів була проведена церемонія нагородження переможців та учасників творчого конкурсу «Духовне небо Єлисаветградщини». У номінації «Малюнок» призові місця отримали 25 учасників, «Письмовий твір та поезія» - 7, «Мультимедійна розробка» - 3.

Усі учасники «Стрітенських освітніх читань» та творчого конкурсу отримали Архієрейські подяки та подарунки.
Завершилося свято пригощенням чаю, солодощами, катанням на конях та майстер-класом по дзвонарству.

  • 52964765_2237003612987594_2643623104504397824_o
  • news_big_48351
  • news_big_48352
  • news_big_48353
  • news_big_48354
  • news_big_48355
  • news_big_48356
  • news_big_48357

Більше фото за посиланням

Джерело