Православний дитячий табір «На хвилях Радості» (+відео)

В кінці літа з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа на Кінбурнській косі вперше відбувся дитячий православний табір «На хвилях Радості»

Табір був організований з ініціативи керівника єпархіального Відділу катехізації, духовно-морального виховання і просвітництва протоієрея Івана Шемедюка та співробітників Відділу. Відпочинок дітей Кіровоградської єпархії на узбережжі Чорного моря став можливим за підтримки і забезпечення наметової бази для табору настоятеля Покровського храму, що в селі Покровка, клірика Миколаївської єпархії, ігумена Єлевферія (Кобіна).

Табір «На хвилях Радості» був поділений на 2 заїзди, кожен з яких тривав 8 днів. Цьогоріч у таборі відпочивало 40 дітей. Таборяни мали змогу насолоджуватися відпочинком в самому чистому морі на території України, адже Кінбурнська коса є частиною Чорноморського біосферного заповідника. Безкрайні морські простори, багатокілометрові піщані пляжі, тиша, шум хвиль, крик чайок, споглядання красот дикої природи – всі ці дари Божі приносили нам неймовірну радість і блаженство протягом всього відпочинку.

У таборі «На хвилях Радості» для дітей була організована християнська, активна, пізнавально-творча програма.

Кожен заїзд починався з вечору знайомств білля багаття, який проходив в ігровій формі. Цікавим був квест «Посвята в таборяни». Спочатку, на узбережжі моря, діти мали викопати карту, а потім, вже на території бази, виконувати зазначені завдання. Таборян ділили на 2 загони, кожен з яких мав вибрати собі назву, девіз, речівку, пісню.
Кожен день починався з ранкової зарядки, молитви та прибирання наметів і території табору.

Щодня дітвора насолоджувалася купанням у теплих водах Чорного моря та іграми на піщаному узбережжі. Особливість відпочинку буле те що до моря потрібно було йти 2,5 км. Спочатку, здавалося, що таку відстань проходити під палючим сонцем буде вкрай тяжко, однак, виявилося, що кращої ранкової і вечірньої ходьби і не придумаєш. Проходячи через поля всіяні квітами, озера на яких постійно плавають лебеді і чайки, милуючись природою заповідника ти просто не помічаєш довгої відстані до моря.

Окрім купання на морі для дітей організовувалися майстер-класи: «Малювання в стилі експресіонізму», «Виготовлення літачків», «Морські зірочки та ракушки», «Готуємо розклад уроків»та «Способи виживання в польових умовах». Цікавими були конкурси: «Морський аукціон», «Хто зверху», «Найкраща ракушка», «Найкращий замок». З великим задоволення діти приймали участь у змаганнях з волейболу, футболу, настільного хокею та шахів. На переможців чекали солодкі призи.

Серцевиною життя таборян була участь в Божественній Літургії, під час якої кожен приступав до таїнств Сповіді і Причастя. По-особливому дітвора любила вечори, які починалися з духовної бесіди та перегляду євангельських притч і завершувалися білля багаття або переглядом фотографій з життя табору.

Урочистою подією життя таборян були концерти присвячені «Екватору табору» та «Закриттю табірної зміни». Саме тут кожен загін демонстрував свою дружню, командну працю і дарував для гостей яскраві номери.

Завершувалася табірна зміна нагородженням грамот та іменних морських медалей. Традиційно, останній вечір проводили біля багаття співаючи веселі пісні та розповідаючи свої враження про табір.

Більше фото за посиланням

  • news_big_46081
  • news_big_46082
  • news_big_46083
  • news_big_46084
  • news_big_46085

Джерело