Дитячий табір "Благовіст" при Благовіщенському храмі

З благословення Високопреосвященнішого Іоасафа митрополита Кіровоградського і Новомиргородського при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці з 6 по 10 серпня під керівництвом протоієрея Івана Верескуна проводився дитячий табір денного перебування під назвою «Благовіст»

Табір об´єднав п´ятнадцятьох хлопців та дівчат віком від 6 до 12 років, щоб протягом тижня вони весело та пізнавально провели свій час в атмосфері християнських цінностей та українських традицій.

Отож, в перший день табору 6 серпня, відбулося знайомство дітей на церковному подвір´ї, потім священик Іван Верескун запросив дітвору до храму на спільну молитву. Після молитви була ранкова гімнастика, веселі ігри на знайомство, які створили дружню атмосферу в колективі. Також був виїзд до Дендропарку, де діти взяли участь у квесті та покаталися на атракціонах. Після обіду тяборяни вирушили за місто, в село Карлівка на річку. Та негода, яка пройшла, все ж не зіпсувала настрій дітям. Змоклі, вони разом витягали автобус, який застряг на півдорозі. Перший день табору пройшов у атмосфері веселощів та гарного настрою. Всі діти отримали море позитивних емоцій.

Другий день дитячого табору «Благовіст» розпочався Літургією.

Діти взяли участь у Таїнствах Сповіді і Причастя. Хлопці допомагали священикам у вівтарі, а дівчата – в храмі. Під час служби священик Іван Верескун розповів про особливості Богослужіння, а також, як повинен вести себе справжній християнин. Зокрема, християнам треба робити добро і поводити себе добре як у храмі, так і поза межами.

Після сніданку дітей повели на екскурсію у пожежну частину, де розповідали, як поводити себе під час пожежі, щоб уникнути небезпеки. Дітям було дуже цікаво. Вони задавали багато питань екскурсоводу. Також їм показали наявні пожежні машини, якими гасять пожежу.

Повернувшись з екскурсії, діти смачно пообідали та почали виготовляти керамічні дзвоники, прикрашаючи їх. Після цього майстер - класу, ми відвідали ОУНБ ім. Д.Чижевського, де хлопці виготовляли паперові м´ячики, а дівчата грали у різні цікаві ігри. Також були малюнки на інтерактивній дошці.

Після полуденку, на подвір´ї храму проводили ігри та фотосесію. Отже, другий день був цікавим і пройшов у дружній атмосфері.

Третій день дитячого табору «Благовіст» розпочався ранковою гімнастикою. Потім дітей повезли на екскурсію до чотирьох храмів: Кафедрального собору Різдва Богородиці, Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря, Покровського храму та Спасо-Преображенського собору, де діти більш детально познайомились з історією святих місць, також молилися і поставили свічки. На території фортеці Святої Єлисавети був сніданок і веселі ігри.

Після відвідання храмів у недільний школі нас чекав смачний обід. Далі ми поїхали на пляж «На гачок», де нас дуже привітно зустріли. Там ми купалися, пливали на човні і катамарані, смажили картоплю. Також нас пригощали яблуками, динями та медом. Але діти так натомилися від подорожей, що поснули прямо в автобусі, коли поверталися до храму.

Отож, і третій день запам´ятався гарним настроєм та позитивними емоціями.

Четвертий день дитячого табору «Благовіст» був присвячений туризму. Дітей повезли до лісу під селище Гірниче. Команда «Ekvitas_ team» на чолі з Вадимом Хрипливим підготувала дітям цікаве дозвілля на природі. На галявині лісу встановили Слеглайн, бланс борд, за допомогою яких діти тренували стійкість, а ще було два гамаки. Вадим навчав дітей як робити вузол «вісімка». Також були ігри в бадмінтон і футбол. Там готували смачну кашу. Після обіду дітей повезли до села Злинка в урочище «Каскади», де є природні водоспади. Діти купалися та фотографувалися на фоні чудових краєвидів. Отримавши гарні враження від чудового цікавого дня, ми повернулися до храму.

П´ятий день дитячого табору «Благовіст» був наповнений не менш позитивними емоціями, ніж попередні. Він розпочався ранковою гімнастикою та молитвою. Потім був майстер-клас «Малювання пальчиками», де діти занурювали свої пальчики в гуаш і малювали їхніми відбитками себе і своїх нових друзів у цьому таборі. Після майстер-класу дітей повели на сніданок у кафе «Щастя», де нас гостинно зустріли і пригощали піцю та смачними десертами. Після сніданку в Ковалівському парку влаштували квест. Одна з двох команд навіть зустріла рій бджіл. Було трішки боляче. Після обіду вирушили до бази відпочинку "Скіфія", що знаходиться на річці Плетений Ташлик. Там дуже чудові краєвиди. Діти купалися та пригощалися кавунами.

Ось так промайнуло 5 днів нашого табору "БЛАГОВІСТ", позаду незабутні приємні моменти!

Більше фото за посиланням

  • news_big_45747
  • news_big_45748
  • news_big_45749
  • news_big_45750
  • news_big_45751

Свящ. Іван Верескун