Престольне свято храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія

24 травня в храмі святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, що в Кропивницькому інституті державного та муніципального управління відбулися святкування з нагоди Престольного свята

Спочатку була відслужена Божественна Літургія. Очолив богослужіння благочинний Спасо-Преображенського Кафедрального собору протоієрей Андрій Бобрик, якому співслужили насельник Свято-Єлисаветнеського чоловічого монастиря ієромонах Зосіма (Город) та ключар храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія протоієрей Іван Шемедюк. За Літургією співав жіночий хор Спасо-Преображенського Кафедрального собору. Після Євангелія зі словом проповіді звернувся ієромонах Зосіма, який розповів про сутність великого філологічного подвигу святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

По завершенню Літургії відбувся святковий хресний хід навколо стін інституту і храму зокрема. Протоієрей Іван Шемедюк подякував священнослужителям, викладачам та студентам за спільне богослужіння. Особливу подяку було висловлено директору інституту Литвину Івану Івановичу за великий внесок у розвитку храму, який діє на базі вищого навчального закладу.

Після богослужіння хор Спасо-Преображенського Кафедрального собору провів концерт Духовної музики. Регент хору – Шемедюк Іоанна Олександрівна. На святкування завітали учні ЗОШ № 29. Після концерту учням показали навчальні аудиторії інституту та провели до храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Більше фото за посиланням

Джерело