“Біблія – слово Боже до людини”

26 квітня у стінах навчального закладу було проведено захід на тему “Біблія – слово Боже до людини”

”Читання Божественних Писань є не тільки луг,
 а й рай, тому що квіти ці мають не одні лише прості пахощі,
 а й плід, який може живити душу (свт. Іоанн Златоуст, 45, 6).

Згідно указу президента України 2018 рік було оголошено роком слова Божого в Україні. З метою виконання наказу очільника держави Новомиргородська центральна районна бібліотека виступила з ініціативою проведення години духовності на базі Новомиргородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1.

26 квітня у стінах навчального закладу було проведено захід на тему “Біблія – слово Боже до людини”. Бібліотекари Бондарчук Ю.В та     Мачуська О.В. організували виставку духовної літератури для дітей. У своєму слові        Ю.В. Бондарчук стисло охарактеризувала важливість відзначення року слова Божого в нашій державі. Окреслила коротку історію культових споруд нашого міста, які є домінантними центрами, у яких лунає премудрість Божа.

Окремою частиною стало слово священика Свято-Миколаївського собору, вчителя Християнської етики Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 священика Ярослава Кушнірчука. Він за допомогою презентації та короткого відео розкрив історію написання, значення та ключові аспекти Святого Писання, Його нерозривний зв'язок із людським життям. Також було акцентовано увагу на основних авторах та їх словах, що є актуальними і для сучасного покоління. Біблія являє собою книгу позаконфесійною і авторитетною для різних релігійних деномінацій.

Окрім того, священик подарував районній бібліотеці примірник останнього перекладу Святого Писання на українську мову, здійснений професором Гавриїлом Туркуняком. Діти отримали у подарунок закладки у підручники із вибірками Святого Писання.

У заключному слові заступник директора з навчально-виховної роботи Новомиргородської ЗШ № 1 В.І. Яцейко подякувала всім учасникам заходу, зокрема працівникам бібліотеки, за постійну співпрацю й зазначила, що такі Уроки духовності неодмінно посіють зерна мудрості в серцях дітей та зійдуть гарними сходами в майбутньому.

  • news_big_44469
  • news_big_44470
  • news_big_44471

Н. Третяк,
чениця Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ступенів  № 1