Велопаломництво на Новоархангельщині

14 липня в Новоархангельському районі відбулося велопаломництво до дня князя Володимира «За мир і єдність України», в якому прийняли участь діти з селища Новоархангельськ, с. Торговиця, с. Нерубайка, с. Підвисоке і с. Копенкувате, загальною кількістю 25 осіб

Перед початком заходу велосипеди всіх учасників були освячені на території Свято-Покровського храму с. Нерубайка та однойменного храму с. Копенкувате. Центральною зупинкою був храм Різдва Пресвятоі Богородиці с. Підвисоке. Після освячення транспорту велосипедисти на чолі з протоієреєм Василієм Дубиною та протоієреєм Георгієм Маринцем вирушили до місця призначення.

Перед храмом с. Підвисоке велопаломників зустрічав настоятель храму ієрей Петро Макарук і всіх запросив на молебень, під час якого учасники паломництва вознесли молитви до Творця з проханням дарувати мир нашій Державі. Після молебню священик розповів історію храму та зазначив, що в житті духовність має першочергове значення.

По закінченні спільної молитви всі вирушили до найчистішої річки Кіровоградщини – Синюхи, де дітей чекав активний відпочинок і пікнік.

По дорозі додому всі зупинились для молитви і покладання квітів біля меморіалу «Зелена брама», щоб вшанували памʻять загиблих під час оборони від німецько-фашистських загарбників. Після офіційної частини учасник велопробігу Костянтин, учень Нерубайської ЗОШ, розповів про те, як влітку 1941 року в районі урочища Зелена Брама 6-а і 12-а армії Південно-західного фронту були узяті нацистськими військами в оточення. Тисячі воїнів билися в запеклих боях у селах Підвисоке і Копенкувате Новоархангельського району. Червоним від солдатської крові став лісовий масив. Не дивлячись ні на що, бійці не здавалися ні душею, ні тілом.

Велополомництво обʻєднало благою метою дітей з різних куточків Новоархангельщини і віримо, що по молитвах людей Господь своєю благодаттю подасть мир і єдинство Україні.

  • news_big_30556
  • news_big_30565
  • news_big_30566
  • news_big_30567

Член Національної Спілки Журналістів України протоієрей Василій Дубина