Православно-юнацький клуб «Лови момент» відвідав фестиваль «Травневі музичні зустрічі»

24 травня у приміщенні Кіровоградської обласної філармонії пройшов заключний етап ХІХ Всеукраїнського фестивалю камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі», на якому відбувся концерт академічного камерного оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії «Мелодії моєї душі» за участю заслуженого артиста України С. Городинського

В цей день Православна Церква вшановує пам’ять святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, а на державному рівні святкується День слов’янської культури. Коли моравські брати прийшли на слов’янські землі, то вони зустрілися з гострою необхідністю проповіді Слова Божого на мові, яка була б зрозумілою для даного населення. Тому святі створили абетку для мови, на якій спілкувалися наші предки. З грецької на цю мову були перекладені богослужбові та віроповчальні книги. Таким чином, святі Кирил і Мефодій, даруючи нам слово Христової істини, подарували і письмо, невід’ємну площину культури будь-якого народу. Взагалі, християнство – це культуроформуюча релігія, яка сформувала культуру і на Київській Русі.

Тому учасники православно-юнацького клубу «Лови момент» вирішили присвятити саме цей вечір культурі нашого народу, а саме співу, та відвідати фестиваль «Травневі музичні зустрічі»

В ході концерту клубісти ознайомилися з творчістю українського музичного колективу академічного камерного оркестру «Арката».

  • news_big_29346
  • news_big_29347
  • news_big_29348
  • news_big_29349
  • news_big_29350
  • news_big_29351

Молодіжний відділ єпархії