Лекція на тему: «Еклесіоцентричність, як педагогічний принцип християнського виховання»

Священик Димитрій Літвінов зустрівся з педагогічним колективом та працівниками загальноосвітньої школи I-III ступенів с. Клинове
19 квітня настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці с. Клинове Голованівського району ієрей Димитрій Літвінов в загальноосвітній школі I-III ступенів зустрівся з педагогічним колективом та працівниками школи

Священик прочитав лекцію на тему: «Еклесіоцентричність, як педагогічний принцип християнського виховання».

Головній увазі приділялося одній з основних задач Церкви - вихованню високих духовно-моральних якостей у людині, сформованих на найвеличніших прикладах життя Іісуса Христа та духовної спадщини Православ’я.

Молодіжний відділ єпархії

Лекція «Щасливе довголіття»(+ ВІДЕО)

Настоятель Свято-Миколаївського храму селища Нове прот. Роман Петренко та керівник Свято-Успенського духовно-просвітницького центру м. Кіровограда провели зустріч з учнями 11-х класів загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №10 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області. Темою спілкування стали відносини дітей зі своїми батьками.

В ході спілкування дітвора ознайомилася з основами вчення шанування батьків у класичних релігіях світу. Особливий акцент був поставлений на Біблійному баченні стосунків дітей зі своїми батьками. На основі історії з життя Ноя, отець Сергій розповів, як практичне виконання і, відповідно, невиконання 5 заповіді Закону Божого має відношення до формування нашого щасливого довголіття.
В ході зустрічі також було підняте питання про правильне формування у дітей поваги до батьків, оскільки дитина проходить декілька етапів соціалізації, таких як: мама – генератор існування, ідеалізація батьків та їх знецінення, наслідування лідера. Молоді батьки, знаючи особливості етапів соціалізації дитини зможуть звершити меншу кількість помилок у процесі їх виховання.

Дана бесіда була знята на відео. Для того, щоб зрозуміти думки лектора, необхідно проглянути всю лекцію, не вириваючи цитат з контексту. Для благочестивих любителів коментувати необхідно врахувати:

1. Одне з правил місіонерства: з даною аудиторією спілкуєшся на їх мові (життєві поняття). Ап. Павло свідчить: «Для юдеїв я став юдеєм, щоб придбати юдеїв, для тих, хто під законом, – тим, хто під законом (хоча сам я не під законом), щоб придбати і їх. Для людей без закону я став тим, хто без закону (хоча я не живу без закону Бога, оскільки перебуваю під законом Христа), щоб придбати тих, хто без закону. Для слабих я став слабим, щоб придбати слабих. Я став усім для усіляких людей, щоб всіма можливими способами врятувати хоча б декотрих. Але роблю все це задля доброї новини, щоб ділитися нею з іншими» (1 Кор. 20-23).

2. Дана бесіда відбулася в приміщенні шкільного класу, а не в святому храмі.

Лекція на тему: «Чому важливо бути милосердним?»

Прот. Іоанн Шемедюк в ЗОШ №29 провів зустріч з учнями 2-3 класів та поспілкувався на тему: «Чому важливо бути милосердним?»
Священик розмовляв з дітьми про чесноти милосердя та добра. На прикладі притчі про милосердного самарянина обговорили питання допомоги ближньому та людяне ставлення до хворих і немічних. Учні дізналися про те, що Христос не лише вчив і заповідав проявляти справжню, діяльну любов до ближніх, а й Сам неодноразово допомагав стражденним і нужденним.

В кінці зустрічі учні переглянули відеоролик про дітей сиріт і зауважили необхідність підтримки тих, у кого немає батьків, хто особливо потребує любові та підтримки.

Урок моралі у загальноосвітній школі села Йосипівка Новомиргородського району

25 квітня у перший день Страсного тижня священики Новомиргородського благочиння Ярослав Кушнірчук і Богдан Каплун з пастирським візитом відвідали навчально-виховного комплекс "Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" села Йосипівка Новомиргородського району

Духовенство радо приймала директор НВК Горобець Тетяна Борисівна. В ході зустрічі було проведено лекцію для учнів 7-11 класів. Під час лекції підняли важливі питання людського буття, мети людського життя та місце Бога у ньому. Учням було продемонстровано фрагменти відео і залучено до активної дискусії. На прикладах життя святих Православної Церкви та життя видатних українських діячів було акцентовано увагу на необхідності поспішати творити добро, змінювати світ, починаючи із себе, любити свого ближнього і жити за Божими Заповідями.

  • news_big_28253
  • news_big_28254
  • news_big_28255
  • news_big_28310
  • news_big_28311
  • news_big_28312
  • news_big_28313
  • news_big_28319
  • news_big_28320
  • news_big_28321

Молодіжний відділ єпархії