Лекція в ЗОШ №14 м. Кіровоград на тему: «Шанування батьків і повага до дорослих»

11 квітня клірик Спасо-Преображенського Кафедрального собору протоієрей Іоанн Шемедюк провів бесіду з учнями 1-го класу ЗОШ №14 м. Кіровограда на тему: «Шанування батьків і повага до дорослих»

Ця тема є актуальною і важливою для дітей шкільного віку, оскільки те, які цінності і моральні якості сім’я, Церква та школа закладе у дитині, відповідні плоди потім і отримає.

В ході зустрічі діти слухали повчання В. Сухомлинського «Склянка води» та твір Валентини Осєєвої «Сини». Також був розглянутий погляд Біблії, щодо шанування батьків. Зокрема Господь, даючи закон та визначаючи стосунки між людьми, на перше місце ставить заповідь, котра говорить про шанування батьків. На прикладі Біблійних історій учні побачили, як Господь може благословляти шануючу батьків людини, а як може покарати за непослух та кривдження.

На завершення учні разом розповіли, як саме можна шанувати своїх батьків у наш час та у чому саме ця любов може проявлятися.

Настоятель Свято-Покровського храму с. Лозуватка священик Іоанн Цупик провів чергову бесіду з православною молоддю

10 квітня настоятель Свято-Покровського храму с. Лозуватка священик Іоанн Цупик провів чергову бесіду з православною молоддю. Священник розповів про образ і подобу Божу в людині, як приклад було приведено Божу Матір, яка в своєму земному житті стяжала всі чесноти доброчинності.

Священик з пастирським візитом відвідав Капітанівську ЗШ І-ІІІ ст.

15 квітня клірик Свято-Миколаївського собору м. Новомиргорода ієрей Ярослав Кушнірчук, на запрошення настоятеля Свято-Успенського храму смт. Капітанівка протоієрея Іоанна Гойдоша, з пастирським візитом відвідав Капітанівську ЗШ І-ІІІ ст.

Духовенство любʼязно приймала директор школи Овчаренко Людмила Григорівна. У ході зустрічі ієрей Ярослав провів два уроки духовності з учнями 1-4 та 5-8 класів на тему: “Христос – джерело добра”. Учням було акцентовано увагу на понятті гріха та його пагубних наслідках. Батюшка розповів про Заповіді Божі, а також про вчення, яке приніс нам у світ Спаситель. Окремо діти дізналися про справи милосердя і співчуття здійснені Сином Божим для людей. Дітям було продемонстровано тематичне відео та мультфільм.

  • news_big_27980
  • news_big_27981
  • news_big_27982
  • news_big_28041
  • news_big_28042
  • news_big_28043

Молодіжний відділ єпархії