Священики Новомиргородського благочиння Ярослав Кушнірчук і Богдан Каплун провели лекцію у Новомиргородській загальноосвітній школі №1

30 березня священики Новомиргородського благочиння Ярослав Кушнірчук і Богдан Каплун провели лекцію у Новомиргородській загальноосвітній школі №1 на тему: “Цінність людського життя”

Бесіда містила в собі елементи національно-патріотичного виховання. Духовенство на прикладах видатних українських поетів підкреслило важливість правильного життєвого вибору. Тривалість нашого життя вимірюється не лише прожитими роками, а й тим, що нами зроблено. Ми не знаємо й не можемо знати, як довго триватиме життя. Якщо розраховувати лише на те, що воно ще все попереду, то така надія розхолоджує і час буде змарновано.

Багато видатних людей у своєму житті були нещасливими і життя їхнє було коротке, але вони зуміли настільки збільшити цінність свого життя, що стали безсмертними у людській пам’яті. У житті багатьох відомих українців ми бачимо безсмертний і сильний стержень – віру. Без віри людина не має сенсу життя. Лекція супроводжувалася відеороликами та жвавою дискусією з учнями 8-10 класів.

Лекція на тему: «Шанування батьків і повага до старших»

31 березня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру протоієрей Іоанн Шемедюк провів бесіду з учнями 2-го класу ЗОШ №14 м. Кіровограда на тему: «Шанування батьків і повага до дорослих». Ця тема є актуальною і важливою для дітей шкільного віку, оскільки те, які цінності і моральні якості сім’я, Церква та школа закладе у дитині, відповідні плоди потім і отримає.

В ході зустрічі діти слухали повчання В. Сухомлинського «Склянка води» та твір Валентини Осєєвої «Сини». Також був розглянутий погляд Біблії, щодо шанування батьків. Зокрема Господь, даючи закон та визначаючи стосунки між людьми, на перше місце ставить заповідь, котра говорить про шанування батьків. На прикладі Біблійних історії учні побачили, як Господь може благословляти шануючу батьків людини, а як може покарати за непослух та кривдження. На завершення учні разом розповіли, як саме можна шанувати своїх батьків та у чому саме ця любов може проявлятися.

Ключарь Свято-Покровского храма протоиерей Андрей Толубец встретился с учащимися гимназии №9 г. Кировограда и рассказал о Таинстве Причащения

Евхаристия – без преувеличения главное Таинство Церкви, установленное Господом Иисусом Христом накануне Его спасительных страданий, Крестной смерти и Воскресения. Именно об Таинстве Причащения, истории его установления и значении для человека, состоялась беседа ключаря Свято-Покровского храма протоиерея Андрея Толубца с учащимися гимназии №9 г. Кировограда в четверг, 31 марта.

Священник также рассказал детям и о главнейшем богослужении Православной Церкви, во время которого совершается Евхаристия – Божественной Литургии. Для наглядности рассказа были использованы фрагменты документальных фильмов по данной теме, в том числе и о Ланчанском чуде – реальном доказательстве того, что во время Евхаристии верующие причащаются истинных Тела и Крови Христовых.

Священики Ярослав Кушнірчук і Богдан Каплун з пастирським візитом відвідали Туріянську загальноосвітню школу

4 квітня священики Ярослав Кушнірчук і Богдан Каплун в черговий раз відвідали Туріянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Священики провели бесіду про цінність людського життя із учнями 9-11 класів. Духовенство спрямувало бесіду на визначення правильних пріоритетів для сучасної молоді. Учням було продемонстровано відео та за допомогою презентації розкрито сутність правильного життєвого шляху, який має в основі віру, любов та милосердя. У ході лекції діти мали можливість брати участь в обговорені дискусійних питань.

  • news_big_27757
  • news_big_27758
  • news_big_27760
  • news_big_27761
  • news_big_27771
  • news_big_27773
  • news_big_27793
  • news_big_27811
  • news_big_27813

Молодіжний відділ єпархії