Вперше в Кіровограді провели захід та флеш-моб на підтримку дітей і дорослих, які живуть з аутизмом

Захід ініціювали та організували активісти громадської організації матерів дітей з особливими потребами "Серце матері", Кіровоградського обласного об’єднання батьків-дітей з особливими потребами, Свято-Успенського духовно-просвітницького центру та співробітники Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського

Вперше у місті було проведено акцію "Кіровоград у блакитному". Захід також підтримали активісти єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння Кіровоградської єпархії УПЦ, ГО «Православна Просвіта», БФ «Наша Родина», ГО «СВІЖ».

2 квітня, у День поширення інформації про аутизм, коли на одяг символічно одягають блакитні стрічки, що символізує проблему аутизму, активісти провели для дітей з таким діагнозом різноманітні розвиваючі майстер-класи і конкурси. Також влаштували шоу мильних бульбашок. Таким чином громадські активісти намагаються сприяти соціалізації діток, щоб вони почували себе повноправними членами суспільства.

З майже півсотнею діток працювали учасники молодіжного волонтерського руху «Покров» та волонтери Спасо-Преображенського Кафедрального собору.

Насамкінець учасники акції роздали перехожим на вулиці листівки з інформацією про аутизм.

Служіння сонячним дітям

31 березня до діток в реабілітаційний центр денного перебування завітав керівник єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик з волонтерами: Уляною, Ольгою Миколаївною та Оленою.

У цей прекрасний весняний день на занятті вчили такі орієнтири в просторі як вгорі та внизу, вивчали і повторювали кольори – зелений і синій, а закріпили ці навики малюванням неба і трави. Доповнили творчу роботу аплікацією «Жук», використавши в ній методику малювання пальцями, що сприяє розвитку моторики, уяви та пам’яті. Відпочивали діти, граючись розвиваючими картками-шнурівками і слухаючи приємну музику.

Наприкінці заняття виконали улюблену роботу – ліплення з солоного тіста, зобразивши хмаринку і краплини дощу (методика відщипування тіста). Разом з волонтерами сіли відпочивати на килим, грати в ігри з конструктором. Всі із задоволенням і користю провели час.

Благодійний проект «Казкова радість»

2 квітня з ініціативи керівника єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння протоієрея Андрія Бобрика та за сприянням адміністрації Кіровоградського академічного обласного театру ляльок був реалізований спільний благодійний проект під назвою «Казкова радість».

Суть проекту полягає у наданні дітям недільної школи Спасо-Преображенського Кафедрального собору 30 безкоштовних місць для перегляду цікавої вистави «Снігова королева». По завершенні вистави всі бажаючі діти також мали можливість взяти участь у розважальних іграх! Всі були щиро вдячні за чудово та весело проведений час!

  • news_big_27774
  • news_big_27778
  • news_big_27808
  • news_big_27809
  • news_big_27824
  • news_big_27825
  • news_big_27826
  • news_big_27828
  • news_big_27829
  • news_big_27830
  • news_big_27832
  • news_big_27833

Молодіжний відділ єпархії