Протоієрей Діонісій Буренко розповів про свято Благовіщення на телеканалі «Кіровоград»

6 квітня на телеканалі «Кіровоград» разом з ключарем Спасо-Преображенського Кафедрального собору протоієреєм Діонісієм Буренко записали сюжет про свято Благовіщення Пресвятої Богородиці та його історію

Також телеглядачам було представлене багатостраждальне Євангеліє, яке датується 1882 роком.

На Кіровоградщину повернулася древня Священна Реліквія

28 березня в Спасо-Преображенський Кафедральний собор м. Кіровограда привезли багатостраждальне Євангеліє, яке датується 1882 роком.

Його доля така: Напрестольне Євангеліє знаходилося в с. Пушково Голованівського району Кіровоградської області. В радянський час «будівники світлого щасливого майбутнього» підпалили дерев’яний храм і вбили священика, але Євангеліє вдалося зберегти. Його перенесли в хату, яку використовували як храм для молитви. Дізнавшись про цю хату, богоборці її також спалили. Євангеліє врятувала православна жителька села. Перед своєю смертю старенька віддала Книгу віруючому хлопцю із Закарпаття, який приїхав "розбудовувати" колгосп. Через деякий час юнак повернувся додому і з собою забрав Євангеліє.

Тепер, коли побудували храм у селі Пушкове і відновили богослужіння, цей чоловік вирішив повернути Євангеліє на "історичну батьківщину". Зараз Книга у Кіровограді, а згодом буде передана у храм с. Пушково.

  • news_big_27726
  • news_big_27727
  • news_big_27728
  • news_big_27729
  • news_big_27897
  • news_big_27898

Молодіжний відділ єпархії