Відбулася презентація першого номеру дитячого журналу "Янголятко"

23 березня в Кіровоградській обласні дитячій бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулася презентація першого номеру єдиного у м. Кіровограді дитячого християнського розважально-пізнавального журналу «Янголятко»

Осінню 2015 р. на базі Свято-Успенського духовно-просвітницького центру з благословіння архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, з ініціативи прот. Іоанна Шемедюка і учасниці молодіжного волонтерського руху «Покров» Макаревич Ольги почала фукціонувати Дитяча школа журналістики. Основне ядро даної школи склали учні недільної школи Свято-Успенського храму. Учасники школи мають змогу отримати основи журналістської діяльності, куди входять як теоретичні, так і практичні заняття.

Одним з перших досягнень школи стало започаткування дитячого журналу «Янголятко». Керівник даного проекту прот. Іоанн Шемедюк у своєму слові зазначив: «Цей журнал є унікальним, адже авторство усіх матеріалів належить дітям. Кожен має свою рубрику і над нею працює, складаючи матеріали та створюючи необхідні ілюстрації. Тут кожен може проявити свої таланти та розвинути свої здібності». На благодійній основі доктор педагогічних наук, голова громадської організації «Духовний центр Кіровоградщини» Олександр Барно допоміг малечі видати 20 примірників журналу на 10 кольорових сторінках. 2 приміриники було подаровано для Кіровоградської обласної дитячої бібліотеки.

Координатор проекту Школи журналістики та головний редактор журналу Ольга Макаревич розповіла, що до діток запрошували журналістів, проводили майстер-класи. Безпосередньо з малечею займалась журналістка Світлана Дубина. «Хотілося, щоб діти у живому спілкуванні з журналістами дізнались що таке журналістика, навчилися робити свої матеріали»,- зазначила Ольга.

Рубрики, що наповнили журнал, представили двоє вихованців школи – Гілєвой Олексій та Волошина Марія. Серед іншого в першому номері "Янголятка" читачі знайдуть новини, біблійні історії, інтерв’ю, розмальовки, цікавинки, загадки, жарти, поезію, кросворди та головоломки.

Ірина Ткаченко, викладач кафедри видавничої справи і редагування КДПУ ім. В. Винниченка, похвалила дитячий проект: «Це яскравий приклад видавничого проекту. З дітьми важко і пізнавально працювати водночас. Ми раді, що відкрили такий проект і готові долучити наших студентів. Читайте, розвивайтеся і поважайте людей, які створюють такі проекти».

На презентацію журналу завітали учні 5-х класів ЗОШ №29, які активно розпитували про формування різних рубрик та діяльності дитячої школи журналістики

Дитяча медіашкола проводить заняття 2 рази на тиждень на безоплатній основі. Діти, яких зацікавив проект, можуть долучитися до Школи журналістики.

За інформацією можна звернутися за телефонами:

прот. Іоанн Шемедюк - (099)4910512, (068)2937968,

Ольга Макаревич - (066)4171314.

  • news_big_27612
  • news_big_27613
  • news_big_27614
  • news_big_27615
  • news_big_27616
  • news_big_27617
  • news_big_27621
  • news_big_27622
  • news_big_27625

Молодіжний відділ єпархії