Священнослужителі Кіровоградської єпархії УПЦ звершили освячення паліативного та інфекційного відділень у Центральній міській лікарні №1

12 березня священнослужителі Кіровоградської єпархії УПЦ звершили освячення паліативного та інфекційного відділень у Центральній міській лікарні №1

На початку заходу відбулася урочиста частина. У святі взяли участь міський голова Андрій Райкович, голова ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, народний депутат Костянтин Яриніч, представник ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Анатолій Царенко. 

Відділення паліативної допомоги є місцем для перебування невиліковно хворих людей, для полегшення їх емоційних та фізичних страждань.

Анатолій Царенко у своєму слові зазначив, що для хворих, які будуть перебувати у відділенні паліативної допомоги, дуже цінною є духовна підтримка священнослужителів. І дійсно важливо, щоб такі люди не впадали у відчай, а покидали це земне життя з надією на майбутнє блаженне вічне перебування з Богом.

Після урочистої частини у самому приміщенні відбулося освячення, яке очолив голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії прот. Діонісій Буренко. За богослужінням співав хор священнослужителів Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці.

Також у цей день очільник Відділу будівництва і архітектури Кіровоградської єпархії прот. Олександр Кривко звершив чин освячення дитячого інфекційного відділення. Дитячі палати цього відділення прикрашені кольоровими малюнками. Їх зі щирим серцем намалювали діти художньої школи ім. Осьмьоркіна.

Духовна опіка пацієнтів Голованівської районної лікарні

12 березня священики Голованівського благочиння Ігор Зубко та Павло Мельник відвідали Голованівську районну лікарню де поспілкувалися з хворими, які там лікуються.

З керівництвом госпіталю було домовлено про подальшу співпрацю. Отець Ігор розповів: "Відвідувати і лікувати хворих - це не тільки обовʼязок і завдання лікарів чи священиків, а й усіх християн, - бо це заповідь Христа Спасителя, Котрий сказав: "що зробите меншим цим - те зробите для Мене". У подальшому щосереди у лікарні будуть звершуватись молебні та акафісти. Керівництво лікарні виділило місце під молитовний куточок для звершення богослужінь.

  • news_big_27364
  • news_big_27365
  • news_big_27366
  • news_big_27376
  • news_big_27378
  • news_big_27380
  • news_big_27382
  • news_big_27397
  • news_big_27398

Молодіжний відділ єпархії