Театр тіней у постановці православно-юнацького клубу «Лови момент» (+ ВІДЕО)

Православно-юнацький клуб «Лови момент вирішив підкорити ще одну форму мистецтва – театр тіней. Одна з цілей існування клубу - місіонерство

Клубісти стараються у театралізованих постановках донести людям Слово Боже. Але, бурхливе сьогодення вимагає від місіонера неординарного підходу до аудиторії. Тому і ми вирішили незвичайно підійти саме до інсценізацій, скориставшись так званою «театральною технікою Китаю».

На батьківських зборах у Свято-Успенському храмі м. Кіровограда учасники «Лови момент» вперше продемонстрували театралізовану сценку тіней «Робота».

В Свято-Преображенском храме г. Помошная состоялось празднование Масленицы

13 марта в Свято-Преображенском храме г. Помошная состоялось празднование Масленицы. Учащиеся Воскресной школы приготовили представления и стихотворения. После концерта состоялась трапеза по древним православным традициям: блины, мед, варение и горячие напитки. Радостные прихожане обратились к церковным активистам со словами благодарности.

Батьківські збори у Свято-Успенському храмі м. Кіровограда

13 березня відбулися збори для батьків, діти яких є вихованцями Свято-Успенського духовно-просвітницького центру Кіровоградської єпархії УПЦ м. Кіровограда. На зібранні піднімалися питання духовного виховання дітей та безпосередньо обговорювалася тема «Вплив суспільства на формування особистості».

У ході бесіди учасники зустрічі переглянули стрічку «Я и другие», в якій чітко продемонстровано вплив соціуму на людину. Головна думка фільму - колектив у якому проживає індивідуум не лише формує світогляд останнього, але і змушує його бути солідарним з собою. Фільм побудований на психологічних експериментах, які були поставлені, як над дітьми, так і над дорослими людьми. Своєрідні досліди констатували факт, що великий процент людей є нестійким у процесі соціальної адаптації та піддається дуже великому впливу суспільства. Якщо, наприклад 15 людей буде авторитетно стверджувати, що біле – це чорне, а чорне – це біле, то існує велика вірогідність того, що людина, яка буде чути доводи п’ятнадцяти, і сама почне говорити так само як вони, боячись бути іншою у очах колективу.

Як виховати дитину так, щоб вона не втратила індивідуальності та одночасно колективності у тих соціумах в яких вона проживає? Відповідь: необхідно, щоб дитина здобувала досвід правдивого життя. Останній здобувається на Божественній літургії, адже храм – це місце, де ніколи не підміняються поняття – «біле завжди залишається білим,а чорне – чорним». Тому для виховної педагогіки дуже важливо, щоб діти не просто приходили на заняття до недільної школи, а брали зі своїми батьками безпосередню участь у церковних богослужіннях.

Всі батьки отримали листівку «Место втречи изменить нельзя». У листівці розбираються причини відсутності людей на воскресних богослужіннях та розкривається зміст та доцільність що недільного відвідування храму.

Під завершення батьки переглянули театралізовану сценку тіней «Робота» у виконанні православно-юнацького клубу «Лови момент».

Завершилися збори конкурсами для батьків та частуванням млинців та чаєм всіх присутніх.

У Новомиргородському благочинні започаткували перегляд православних тематичних фільмів за участі священиків та віруючих

На початку Великого посту у Новомиргородському благочинні було проведено лекцію “Великий піст – весна духовна”. Священики Ярослав Кушнірчук та Богдан Каплун продемонстрували прихожанам Свято-Миколаївського собору тематичний фільм, у якому розкривається вся сутність й краса душеспасенного періоду покаяння і сліз. Від себе духовенство наголосило на значенні й користі цього часу для людської душі, її перевиховання і зміни на краще. Люди отримали можливість детально дізнатися про кожен тиждень цього покаянного шляху, який нам належить пройти піднімаючись по щаблях до переможної вершини – Світлого Христового Воскресіння.

Подібний фільм було продемонстровано у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Турія. Слід зазначити, що це лише початок, і віднині в обох храмах з’явиться добра і корисна традиція демонстрації духовних тематичних фільмів приурочених православним святам і житію святих.

  • news_big_27399
  • news_big_27400
  • news_big_27413
  • news_big_27414
  • news_big_27415
  • news_big_27417
  • news_big_27419
  • news_big_27424
  • news_big_27426
  • news_big_27474
  • news_big_27477

Молодіжний відділ єпархії