Незабутній осінній бал

Бали ... Це місце, де у всьому переважають етикет, чемність, люб'язність, шанобливість, такт. Не такими ми повинні бути і в житті? Важко собі уявити на балу людину розкуту, неохайну, з насінням в руках або з запахом спиртного ...

 Скромність, зібраність, ввічливість, гарні манери свідчать і про внутрішню культуру людини. Ці якості ніколи не заважали людині ні в праці, ні у відпочинку, ні в духовному житті.

Наш бал, який ми проводимо ось уже четвертий рік, показує в першу чергу нашому майбутньому поколінню. як можна молоді гарно, весело і водночас культурно проводити час, це не дискотека з пляшкою пива).

Серед деяких віруючих людей виникає питання - навіщо православним танці? Зважте на те, що багато наших дітей відвідують хореографічні гуртки, їм потрібно себе реалізовувати, всебічно розвиватись, відчувати красу мелодії, танцю... Думаю, що можна і водночас бути християнином . Ми пропонуємо танець , де людина показує свою шляхетність, благородство, граціозність та елегантність, на противагу невихованості та брутальності.

Програма балу:

15.30 – 18.30 – мастер-класи перед балом..

18:30 – 19.00 – фуршет,переодягання у святкове вбрання.

19:00 – 21.00 – бал.

На балу танцювали:

- Полонез - урочистий танець, який має польське походження. Його називають «королем маршів» за його граціозність, урочистість і велич. Саме полонез виконувався, як правило, на початку балів, підкреслюючи піднесений характер свята і відкривав тим самим танці на будь-якому заході. Без нього не обходилися важливі урочисті свята королівських осіб.

- Котильон - старовинний французький танець- гра, в якому танцюючі повторюють услід за першою парою фігури з різних танців (вальсу, мазурки, польки, кадрилі).

- Вальс ... це танець, батьківщиною якого по праву вважають Німеччину і Австрію.
Це символ романтичної любові. Він увічнений найбільшими композиторами всіх країн і часів: Штраусом, Шубертом, Глінкою, Вебером, Шопеном, Чайковським. З'явившись, вальс мав величезний успіх у всіх шарах суспільства і викликав справжній фурор в численних бальних салонах.

- Полька - це веселий, запальний танок, що з'явився в чеській провінції Богемія в середині 19 століття. Термін «полька» означає «половинний крок» . Швидкий темп вимагає моторного переступання ногами, через що кроки виходять маленькими, що і зумовило назву танцю.

Надзвичайно вразив танець юних балерин, а також гостей з Віньковецької воскресної школи Свято-Воскресінського храму, школи класичного та сучасного танцю Pinna ballet, хореографічної студії «Модерн» Хмельницького кооперативого торгівельно-економічного інституту.

Серед гостей були: Віньківчани, гості з Красилова, Вінниці.

Думаю, що всі присутні на балу мали змогу прекрасно відпочити душею. Дивлячись на очі учасників, які говорили самі за себе, не важко було здогадатись , що люди у захваті, настрій піднесений.

На завершення ми побажали всім миру, любові, злагоди , взаєморозуміння у сім’ях. Діткам - щоб вони розвивали свої таланти, зростали Богоугодними християнами.

Всі учасники балу отримали подарунки – листівки з шоколадками і логотипом православного молодіжного центру.

До зустрічі на слідуючому балу!

  • IMG_8699
  • IMG_8743
  • IMG_8771
  • IMG_8775
  • IMG_8787
  • IMG_8858
  • IMG_8869
  • IMG_8919
  • IMG_9021

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ