Святкування Дня сім’ї

Липень - маківка літа. Тріпоче і тремтить жарке повітря. Лісові трави - по пояс. Цвіте і пахне липа. Упиваються нектаром трудівниці-бджілки. У кожній намистинці роси сміється сонце ... І неспроста! Адже  8 липня - Свято св. Петра і Февронії – покровителів сім’ї.  Це свято сім’ї, любові і вірності

Традиційно багато років поспіль ми проводимо це свято. Наше свято розпочалося із святкового виступу дитячого хору храму Різдва Пресвятої Богородиці на чолі з регентом  р.Б. Іриною. Дітлахи разом з батьками цього разу мали змогу побачити з віконця казкової хатинки театралізовану виставу лялькового театру, яка розкривала життя святих покровителів сім’ї. В народі кажуть : «Закохалися , прожили все життя разом і померли в один день». Здавалося б,  що це вигадка режисерів, але це правдива історія із життя святих Петра і Февронії.  

Далі на вулиці, просто неба на дітей і їх батьків чекала конкурсна розважальна програма під час якої всі мали змогу отримати подарунки, але для цього потрібно було трохи потрудитись. Дітлахи відгадували загадки про членів сім’ї, їхні татусі теж відгадували на гастрономічну тему загадки, як от  -  наприклад: «зварені у воді фрукти (Компот), велике тістечко (Торт),  булочний  виріб, яким можна покерувати (Бублик), картопля  всмятку (Пюре), та ін.

P.S. Рецепт гарного дня.  Беремо день і добре очищаємо його від заздрощів, ненависті, розпачу, жадібності, впертості, егоїзму, байдужості. Додаємо три повні (з верхом) ложки оптимізму, велику жменю віри, ложечку терпіння, кілька зерен терпимості, і, нарешті, щіпку ввічливості і порядності по відношенню до всіх людей. Всю отриману суміш заливаємо зверху любов'ю. Тепер, коли страва готова, прикрашаємо його пелюстками квітів доброти і уваги. Подавати щодня з гарніром з теплих слів і сердечних посмішок, що зігрівають серце і душу. Смачного! Вдалого дня!

Конкурс  « Не стій роздягненим» . Під час якого дві сім’ї, перед якими була ціла купа одягу,  мали  одягнутись із зав’язаними очима.

Матусі з дітьми, не розповідаючи нічого своїм татам, намагалися пояснити  за допомогою рук, ніг, міміки і т. д. прості речі: прасування одягу, виніс сміття."Мій будинок - моя фортеця"».  Під час цього конкурсу сім’ї  виступали в ролі будівельників, малювали свій будинок, який складався із цеглин під назвами «любов», «злагода», «взаєморозуміння» і т.д.

Татусі розповідали про обов’язки жінок, а жінки про обов’язки чоловіка.

Між конкурсами дітками співали пісень.

Усі охочі мали змогу прийняти участь у майстер-класах з виготовлення сувенірів, досхочу помалювати, пограти футбол, волейбол, з’їхати на тарзанці.

На завершення, всі пригостилися смачним борщем , кашею з грибами та солодощами. До речі конкурс пісних солодощів пройшов на УРА.

На замітку ось рецептик просто чудового пирога: " Красна девица" ---- томатний сік - 1 склянка, олія - 1 склянка, цукор- 1 склянка, розрихлювач 15 гр, мука - 2,5 склянки + цедра лимона і ванілін

Смачного!

  • 1
  • 2_1
  • 3_1
  • 4_1
  • 5_1
  • 6_1

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ