Незабутній бал у Хмельницькому

6 травня у Хмельницькому ми провели незабутній вечір – наш третій міський молодіжний бал, присвячений святим Жінкам –мироносицям, тим хоробрим жінкам, які стали першими благовісницями  чуда Воскресіння, які подали нам  приклад своєї гарячої  любові до Христа, віри  та  смирення

Бал проходив у органному залі Хмельницької обласної філармонії. На нього запрошувались виключно всі – вік та рівень підготовки не був важливий. Бажаючі освоїти вальс та ін. класичні танці мали змогу пройти тренування за кілька тижнів до балу і безпосередньо  в день самого балу. Для когось це був перший танець у житті, а для когось – спогадом про молоді роки. Але для всіх учасників і глядачів, я думаю, це було дуже радісне дійство, адже сонячні посмішки на обличчі говорили самі за себе.

На балу були не тільки хмельничани, але й гості з Шепетівки, Вінниці, Віньковець. Бал включав у себе кілька різновидів вальсу, польку-трійку, жіночий танець, який видався надзвичайно чарівним та романтичним. Цього року досить велику кількість учасників балу склали діти. Їхній радості не було меж, адже наш бал сімейний і у нас все по дружньому по сімейному, старші танцюють з молодшими і навпаки. На балу панує святкова атмосфера. Учасникам балу було запропоновано виступити  імпровізаторами і станцювати кілька вільних танців, зокрема - танець який не знає конкурентів, який увічнений найбільшими композиторами всіх країн і часів: Штраусом, Шубертом, Легаром, , Вебером, Шопеном, Чайковським.

Мабуть практично кожну жінку на Землі можна назвати мироносицею— вона несе мир світу, своїй сім'ї, домашньому  вогнищу, вона народжує дітей, є опорою чоловікові. У народі кажуть: "Бог, щоб стати ближче до людей, створив матерів". Материнська любов немов уособлює любов Божу, і оточує життя дитини ніжністю... Образ жінки оспівують всі митці. У кожного свій образ, але всі разом  вони створюють узагальнений ідеал жінки: ніжної і вірної, чесної трудівниці, надійної жінки-Берегині.

Горді мужі Київської Русі, князі та воїни, відважні запорозькі лицарі заступали шляхи ворогам, боронили свій рідний край. А жінки тим часом оберігали домашнє вогнище, жінка вміла бути  і "сестрою-жалібницею", і "жоною-трудівницею", народжувала дітей, омивала рани чоловіку-воїну, молила Бога.

Кажуть, що жінка - це таємниця, яку чоловіки не можуть розгадати сторіччями. Але як вважає більшість представниць прекрасної статі, їх не треба розгадувати - досить  любити  і дбати про них. Жінкам не дарма часто дарують квіти, адже кожна жінка - це квітка, а чоловік - садівник. Садівник доглядає і плекає квітку. Квітка в свою чергу дякує йому, даруючи йому свою ніжність і красу. Усі учасниці балу отримали подарунки – чарівні троянди.

  • IMG_8155
  • IMG_8182
  • IMG_8337
  • IMG_8351
  • IMG_8375
  • IMG_8377
  • IMG_8388
  • IMG_8531
  • IMG_8631

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ