Приїзд Олександра Клименка у Хмельницький!

Низький уклін для батюшки Олександра! Цей день, 31 січня, запам’ятається, я думаю,  у серцях багатьох хмельничан, адже саме тоді багато хто зміг насолодитись не лише прекрасним співом, але й дозволив подарувати для своєї душі свято теплоти, щирості, любові

Батюшка Олександр - переможець конкурсу Голос країни -7, водночас це людина, яка світиться своєю простотою, відкритістю, з його серця ллється струмочок чистої води, яку хочеться пити і пити, адже вона змиває з наших загрубілих сердець накип із образ, незадоволень, заздрощів і багато всього іншого, що заважає дивитись на світ із радість і відкритою душею, славлячи Творця.

Візит отця Олександра у Хмельницький розпочався із благословіння Владики Антонія, участі в ранковій телепрограмі «Ранок на Поділлі», а далі – приїзд до МАУП, де відбулась зустріч-бесіда зі студентами та викладачами у актовій залі. Всі бажаючі мали змогу задати запитання та отримати відповідь від батюшки Олександра, чия простота та відвертість розташовувала до себе молодих людей. На завершення,  кожен отримав подарунок  - цінну духовну літературу.

Ще за кілька годин до початку концертної програми біля вхідних дверей філармонії можна було побачити цілий натовп людей, які з нетерпінням чекали їх відкриття. Не встигши відкритись, двері змушені були зачинитись, адже кількість бажаючих побувати на концерті переходила всі межі. Здавалося що стіни луснуть, а філармонійний балкон просто впаде до долу. Але, на щастя, цього не допустили, і лише дехто жалівся на синці.

Переповнений зал філармонії зустрів батюшку оплесками і затихав, як тільки він починав співати або говорити. Кожна пісня супроводжувалась проповіддю. Батюшка щиро сказав, що йому Подільський край по особливому дорогий, адже саме тут проходило його дитинство. «Мені дуже приємно перебувати тут, на моїй майже малій батьківщині. Я пам'ятаю цю чудову землю, пагорби Городоччини і маленьке село Турчинці, в якому народилася моя мама і в якому я проводив всі літні канікули аж до смерті дідуся, до моїх 7 років. У1991 році я перестав сюди приїздити на канікули. І саме тому, Хмельниччина майже моя земля, і я радий поверненню на неї», - розповів Олександр Клименко глядачам. Концертна програма вміщувала у собі й виступи талановитої молоді. Хмельничани одне за одним несли на сцену квіти.

Дай же нам, Боже, до Тебе молитися,
Дай із собою і світом змиритися.
Дай нам зцілитися справжньою вірою
І не лукавити, кажучи «вірую»…

  • IMG_0014
  • IMG_0020
  • IMG_0022
  • IMG_0039
  • IMG_0055
  • IMG_0057
  • IMG_0099
  • IMG_0219
  • IMG_0237
  • IMG_5382

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ