Стоп Хеллоуін

Підготовка до так званого «свята» була у повному розгарі. Гарбузи, страшилки, імітація відрубаних пальців, тощо. Все це масово бачиш на вітринах магазинів, і навіть у школах…

Розмови дітей дуже часто про Хеллоуін: «А ти як готуєшся до Хеллоуіна? Я от купив вже маску з кровавими зубами, а ти чого чекаєш, це ж прикольно, візьми собі купи маску вампіра, наприклад, налякаєш сусідську бабусю, сильно вже надокучає своїми порадами!»

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада можна побачити дітей та навіть дорослих переодягнених у костюми нечисті. Дружба з монстрами… солодощі,  щоб задобрити злих духів… костюми, щоб демони сприймали нас за своїх.

Для когось Хеллоуін - це просто привід гарно розважитись, але за маскою Хеллоуіна ховається тисячолітня історія бісівського зла, тісно пов'язана з окультизмом і сатанізмом.                 

Факти про Хеллоуін:

-    Хелловін – язичницьке «свято» (гріх проти першої Божої заповіді) та диявольська насмішка над християнством.

-    Жахливі маски, костюми тощо не відлякують нечисту сили, а, навпаки, притягають її, що може призвести до опанування дияволом. Кожен християнин, який бере участь у «святкуванні», автоматично попадає під владу демонічних сил. Як наслідок у людини розпочинаються проблеми зі здоров’ям, у сім’ї.

-    Це окультна практика – зв’язок із злими духами.

29 жовтня наша молодіжка на чолі з своїм керівником – отцем Олександром вийшла на вулиці міста із листівками вищевказаного змісту і закликом не приймати участі у даному «святі», так як воно являється нехристиянським і взагалі не народним святом, а є віянням західної культури . Загравання із злими силами приводить до руйнації : страхи, неврози, психічні порушення, невмотивована агресія, нічні кошмари, - ось з чим стикаються лікарі, психіатри, психологи, після святкування Хеллоуіна".

  • IMG_4920
  • IMG_4931
  • IMG_4933
  • ___

Ксенія Марценюк,

секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ