Нариси історії православ’я Поділля

19 вересня до нашого молодіжного центру завітав гість – Юрій Блажевич, богослов, кандидат історичних наук, викладач Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Цього осіннього вечора відбулась презентація його книги – «Нариси історії православ’я Поділля – Хмельниччини»

Слухаючи автора книги, розумієш, що цій людині не байдужа його Батьківщина, що ця людина щиро любить традиції українського народу, цінує його віру та звичаї. Юрій Блажевич видав також «Релігієзнавчу панораму: ази православ’я», довідник посібник для студентської та учнівської молоді. Завітали до нас також: секретар Хмельницької єпархії УПЦ, завідувач кафедри українського православ’я і теології Хмельницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, протоієрей Олександр Дацюк, проректор по науковій роботі, професор ХНУ – Михайло Войнаренко, замісник директора Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Миколи Островського - Синиця Надія Миколаївна. Юля Франчук, одна із студентів курсу, який проводив Юрій Блажевич, висловила щиру подяку за труди, а також побажання аби ази православної віри більш поширеніше викладались у шкільних навчальних закладах.

Цього вечора Юрій Іванович був нагороджений подякою від Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія за активну просвітницьку роботу у сфері популяризації Церковної історії Подільського краю.

  • IMG_4834
  • IMG_4839
  • IMG_4847
  • IMG_4850
  • IMG_4851

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ