Акція на початок Петрового посту

«Через 7 днів після свята Трійці починається Петрів або Апостольський піст, на згадку про двох найшанобливіших з 12 найближчих учнів Спасителя, апостолів Петра і Павла. У 2015 році Петрів піст триває з 08 червня по 12 липня

Святі апостоли були такими різними: Петро був простим, неосвіченим бідним рибаком; Павло – син багатих і знатних батьків, римський громадянин, «книжник і фарисей». Петро – вірний учень Христа. Павло – злий ворог Христа, що розпалював в собі ненависть до християн. Петро, маловірний, тричі відрікся від Христа, але покаявся і став початком Православ'я, основою Церкви. І Павло, що люто чинив опір правді Господній, а згодом настільки ж полум'яно повірив.

Піст — це стриманість, добровільне самообмеження в їжі, розвагах, інтимному житті, піст — це жертва подяки Богові. Якщо ви не їсте м'ясного, але просиджуєте годинами біля телевізора, засуджуєте інших за їх «недбайливе» життя — це не піст. Піст — це час самоаналізу, період найбільш активної духовної роботи по виправленню своїх недоліків.

Під час посту християнин повинен приділяти більше уваги і часу на відвідини храму, домашню молитву, допомогу ближнім і творіння справ милосердя.

Багато початківців жахаються: «Немає м'ясного? Та звідки ж тоді будуть сили взагалі щось робити?». Хочеться їм нагадати, що найбільші і сильні тварини на землі: слон, бик, буйвол є травоїдними і м'яса не їдять взагалі. Також і людина, в період посту, не лише не втрачає фізичної сили і працездатності, але, за рахунок очищення організму від шлаків і надлишку білків, відчуває значне полегшення у всьому тілі, як розумова так і фізична активність його помітно збільшується».

Саме таку інформацію через листівки наша молодь намагалась донести пересічним жителям міста Хмельницького. Листівка і букетик запашних польових квітів – такими були наші подарунки, які ми щедро роздавали біля нашого Православного молодіжного центру для молоді і старшого покоління, нагадуючи тим самим, що варто замислитись, адже піст почався, тому не завадить почати працювати над собою, своїми помилками. І літній дощик з грозою нас зовсім не наполохав.

  • Copy_of_IMG_1506
  • Copy_of_IMG_1508
  • Copy_of_IMG_1510
  • Copy_of_IMG_1513

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді Хмельницької єпархії УПЦ