Виховання за допомогою лялькового театру

Найкращий спосіб донести дитині істину – через казку. Ми вже обійшли чимало дитячих закладів, показавши там вистави лялькового театру «Шляхокерівниця» та «Маша і ведмідь»

Серед них: дитячий будинок «Берізка», багато відділень дитячої обласної лікарні, центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Школа життя», «Родинний затишок», дитячі садочки № 1, 32, 46, 48, 49. 

Всі ляльки пошиті власноруч. Клаптики тканини, картонні коробки – все знадобляється у постановці вистави. Із сухих гілок у нас виростає ліс, який змінює свій колір в залежності від пір року, тут нам у пригоді стають зелені та білі хустинки. Біле хутро – це у на сніг, голубий блискучий шарфик – зимова річка та ін. З собою беремо ноутбука для звукового оформлення вистав.

І хоча ми не професіонали і у нас все досить просто, але результат роботи помітний. Діти слухають вистави з великою цікавістю. Не часто побачиш у казці монахів, церкву чи почуєш церковний спів. А тут ще й про чудеса розповідається. Зразу бачиш як у чистих дитячих душах просинається вогник віри, любові, співчуття.

Багато хто з вихователів говорить : «Нехай краще послухають виставу, а побігати ще встигнуть» . Діти діляться враженнями від побаченого. Після вистави вони юрбою біжать до столика з ляльками аби на дотик відчути і краще роздивитись головних героїв . Тут нам потрібно дивитись вдвоє, адже після таких оглядин зазвичай все стоїть дороги дригом.

Але це всього лиш дрібниці, все починимо і підправимо. Головне – щоб діти навчились християнським істинам, щоб у їхніх серцях сяяли промінчики доброти та ніжності і не було агресії.
З Божою допомогою плануємо продовжувати покази у решті дитячих садочків міста.

  • IMG_0835
  • IMG_0838
  • IMG_0855
  • IMG_1078
  • IMG_1125
  • IMG_1166

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді Хмельницької єпархії УПЦ