Молодіжні поздоровлення на честь Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня – Престольне свято нашого Хмельницького кафедрального Собору, тому без перебільшення його можна назвати і Святом нашого міста. А чи всі хмельничани знають про це? Наша молодіжна вирішила перевірити це на практиці. Підготувавши солодкі подарунки і фруктові дари осені, ми вийшли на проповідь

Поздоровляючи жителів міста зі Святом, дарували листівки в яких розповідалось про те, що: Свято Покрови Пресвятої Богородиці здавна шанується нашим народом. Чудо, прославлене Церквою, відбулося в храмі під час молитви, коли місто Константинополь (православна грецька столиця) був оточений численним ворогом (сер. Х століття).

Всі, хто знаходилися в церкві, а серед них і імператор Лев, і імператриця, і безліч придворних, гаряче молилися про позбавлення від ворога. Свою молитву до Господа і Божої Матері і приносив і св.Андрій, що прийняв на себе подвиг юродства Христа ради. Багато хто в місті сміялися над ним, били і штовхали його. Благодушно терплячи знущання і голод, він ходив по вулицях у самій сорочці, проводив ночі на холоді, а милостиню, яку подавали йому, роздавав іншим нужденним. Господь нагородив св.Андрея даром прозорливості. Молячись під час всенощної разом з усіма парафіянами, він побачив раптом Пресвяту Діву в оточенні ангелів і святих.

Святий пророк Іоанн Предтеча і апостол Іоанн Богослов супроводжували Царицю Небесну. Ставши навколішки, Богоматір довго молилася, а потім, підійшовши до престолу храму, зняла зі своєї голови покривало (покров) і простягнула його над тими, що молилися в храмі людьми, знаменуючи тим самим Свій захист від видимих і невидимих ворогів всьому християнському світу. Заступництвом Пречистої Діви ворог був відігнаний від стін Константинополя, а пам'ять про чудове явище Богородиці залишилася в народі і до сьогодні.

  • IMG_1051
  • OcRrWMHGgk4
  • UfFDYnkX57A
  • qHcvNhiyTdc
  • yO5vihnPp6M

Секретар відділу у справах молоді Хмельницької єпархії УПЦ,
Ксенія Марценюк