Майже 900 дітей у лікарнях, інтернатах та діти-інваліди отримали привітання до Великодня

Дитячий центр, створений для тяжкохворих та невиліковно хворих дітей при Паломницькій службі «Святині Православ’я» храму свв. Косьми і Даміана Римських привітав з Пасхою близько 900 дітей зі столичних клінік, інтернатів, дітей з малозабезпечених сімей та дітей-інвалідів

У сам день Пасхи представники Центру привітали малечу з Національного інституту рака. Отець Євгеній Мілєшкін відслужив святковий молебень, після чого дітлахам вручили подарунки: порцелянові свистульки, книжечки та солодощі.

Наступного дня Спасо-Преображенський жіночій монастир у с. Пісківка (Житомирська область) прийняв до себе 70 хлопчиків та дівчаток з дитячого будинку сімейного типу «Калинка», дітей-інвалідів села Пісківка, дітей з малозабезпечених сімей та усиновлених дітей з неблагополучних сімей. «Сьогодні до нас завітали ангели», – такими словами зустрів малечу благочинний обителі, архімандрит Іаков (Галандзовський).

2

Дітлахи приїхали до монастиря зранку, та, помолившись на Божественній літургії, причастилися Святих Христових Тайн. Під час служби на кліросі співав дитячий хор «Радуйся» храму свв. Косьми і Даміана Римських під керівництвом матінки Наталії Мілєшкіної. Маленькі гості отримали подарунки, після чого на них чекав святковий стіл та вистава лялькового театру від волонтерів селища Бородянка.

3

Наступного для свято завітало до інтернату для дітей з вадами розвитку в с. Вишевичи Житомирської області, де діток з Пасхою поздоровили ігумени Стефан та Іоан з сестрами Спасо-Преображенського монастиря (с. Пісківка).

4

5

За традицією без подарунків не залишилися діти з онкологічного відділення Міської онкологічної лікарні на Верховинній. Отець Сергій відслужив святковий молебень, окропив дітей та батьків свяченою водою та вручив подарунки.

6

7

Малеча з Туберкульозної клініки в Пущі Водиці також отримала солодкі подарунки, книжки та порцелянові свистульки.

8

9

У концертному залі Національної дитячої спеціалізованої клініки «ОХМАТДИТ» для малечі відбувся святковий концентр та вистава Київського муніципального академічного театру ляльок. Настоятель храму на честь Почаївської ікони Божої Матері протоієрей Олексій Артюх та протоієрей Владислав Доломанський відслужили святковий молебень у відділенні онкологематології та вручили дітлахам подарунки.

10

11

І вже за традицією завершилось свято поздоровленням дітей у відділенні Київської міської клінічної лікарні № 3, що на вул. Петра Запорожця. Протоієрей Віталій Данилюк, настоятель лікарняного храму на честь бл. Ксенії Петербурзької, голова відділу з охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, відслужив водосвятний молебень, а сестри рознесли подарунки у палати.

12

Ці привітання дітвори стали можливі завдяки фінансовій підтримці небайдужих:

- Міжнародного благодійного фонду «Архангела Михайла» (засновник та генеральний директор о.Владислав Павлів),
- естонської консалтингової компанії «Sowana OU» (член правління Мельник Лариса Юр’ївна),
- співробітників православного магазину церковної продукції «Синай»,
- консалтингової компанії "Лідер групп" (Солодка Світлана Василівна),
- керівника архітектурнох майстерні "КМК" Мазур Карини Михайлівни,
- приватного підприємця Шевченка Артемія,
- приватного підприємця Коваленко Інни Вікторівни,
- фармацевтичної фірми "Омега Фарма" (Світлана Тимченко),
- ТОВ «Золотой коровай» (м. Житомир) (керівник Вербицький Олександр Володимирович),
- ТОВ «Шоколадний сувенір» (директор Самойлоський Юрій Миколайович та співробітники),
- співробітників благодійного проекту «Подаруй любов дітям»,
- волонтерських рух "Молодість не байдужа!"

Організатори висловлюють подяку усім, хто долучився до створення справжнього свята для малечі та їх батьків.

Всі бажаючі надати посильну фінансову допомогу Центру, можуть звертатися до протоієрея Євгенія Мілєшкіна (050) 595-52-66, e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Карта Приватбанк для перерахувань № 4149 4377 3448 6317

або до інокиніі Ніки 097-397-39-65, e-mail:Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

13

14

Джерело