У Першому Вишгородському благочинні відбувся Різдвяний фестиваль недільних шкіл

7 січня 2019 року, в Святий день Світлого Різдва Христового, по благословенню Високопреосвященішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського, у Першому Вишгородському благочинні вже вкотре відбувся Різдвяний фестиваль недільних шкіл Вишгородського благочиння

Понад сто дітей з недільних шкіл, а також їхні батьки, вихователі та мешканці міста Вишгорода зібралися в гостинному залі Будинку культури «Енергетик».

Святковий захід було організовано благочинним Першого Вишгородського благочиння прот.Димитрієм Денисенко спільно з викладачами недільних шкіл.

Різдвяний виступ став доброю традицією для міста. Юні учасники фестивалю раділи і переживали перед виступом.

Було багато різних музичних номерів і літературних композицій, прекрасних танців. Діти, немов Ангели, передали нескінченну радість про те, що народився в світ Спаситель, даючи можливість дорослим всім серцем відчути світло, добро і любов, які несе для всі це велике свято.

Зі сцени звучали різдвяні колядки та святкові пісні у виконанні присутніх дітей. Вже не перший рік були виконані колядки нашими друзями - дітками недільної школи Богоявленського храму міста Києва.

Родзинкою фестивалю стала відома мелодія, яка довгі роки слугувала заставкою у відомій телепередачі «У світі тварин». Насправді це фрагмент кантати « «Різдво Господнє» - «Паломництво» аргентинського композитора Аріеля Раміреса.

Так що в атеїстичні часи, наші батьки, бабусі і дідусі , слухаючи початок відомої передачі, не знаючи того слухали музику присвячену Різдва Христову.

Дивовижно, як піклується Господь про нас і знаходить шляхи бути присутнім серед нас навіть тоді, коли ми відмовляємося від нього, як це було в безбожний час. Саме цю пісню мовою оригіналу виконали учні Недільної школи м. Вишгорода.

Приємним сюрпризом став театр тінейз постановою «Різдвяний вертеп» класу Недільної школи.

Прекрасне виконання і щирість почуттів виступаючих діток неодноразово під час пвистави викликали посмішки радості на обличчях глядачів та оплески. Приємно було спостерігати за тим, з яким бажанням, радістю та щирістю доносили глядачам і слухачам Різдвяну вістку наші діти.

Після закінчення фестивалю в урочистій обстановці отець благочинний нагородив виступаючі колективи пам'ятними грамотами-подяками.

Отець Димитрій сердечно подякував дітям, викладачам недільних шкіл і духовенству благочиння за ту радість, яку вони подарували всім присутнім, і побажав їм духовного зростання, усім зберігати тепло в домах і перш за все зігрівати один одного теплотою своїх сердець і Різдвяної радості

У холі Будинку культури на накритих столах дітей чекали різдвяні солодки подарунки та частування, а на дворі смачна святкова кутя. Всі ми дуже сподіваємося що цей фестиваль залишить в душах дітей світло добра і радості та на все життя залишить добрі та приємні спогади.

Христос народився!

Славімо Його!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 64
  • 9

Джерело