Відділ соціального служіння та благодійництва започаткував новий благодійний проект

Нещодавно єпархіальний відділ соціальної роботи та благодійництва під керівництвом протоієрея Георгія Носача започаткував новий пілотний проект своєї благодійницької діяльності

В процесі повсякденної копіткої роботи з людьми працівники відділу бачили, що назріває необхідність дещо змінити її формат. Ця ідея зародилася вже давно, але був потрібен час та певна організаційна робота для його здійснення. Волонтерам потрібно було зібрати відомсті про людей, які потребують певної матеріальної і духовної допомоги. Складність була в тому, що ці люди не є прихожанами певного храму, а живуть на віддалених кутках міста, або й зовсім не виходять далеко з дому. Це могли бути і багатодітні сім’ї, і проблемні сім’ї, одинокі, хворі люди. Вони живуть серед нас і кому як не нам доручив Господь місію благодійництва та милосердя. Оскільки цей проект має не одноразовий характер, а розрахований на тривалий час роботи з конкретними людьми, він потребує залучення та використання певних матеріальних і людських ресурсів. Крім того, потрібно було вивчити потреби таких людей, створити певну базу, зібрати та спакувати продукти, організувти волонтерів та транспорт.

Для першого разу вирішили познайомитися з цими сім’ями особисто, ввійти в контакт, заручитись іхнім довір’ям, щоб надалі мати певні уявлення про конкретні запити людей.

І ось 15 травня отець Георгій разом зі своіми помічниками реалізували початковий етап проекту. Для першого відвідання вирішили зібрати для кожного реципієнта чималий пакунок продуктів, куди входили і олія, і цукор, і борошно, і по декілька кілограмів крупів, макаронних виробів, а також печива, цукерок. Таким чином протягом дня вони відвідали три багатодітні сім’ї, дев’ять малозабезпечених сімей, та декілька одиноких і хворих людей. В ході роботи було визначено, хто в першу чергу потребує і якоі саме допомоги. Деякі літні люди зі сльозами на очах зустрічали священника, раді були отримати благословення, просили про молитви та поминання, деякі, можливо, вперше задумали підти в храм, деякі просто раділи і дякували за увагу та допомогу в ці нелегкі часи.

Проект тільки починається, його ініціатори вишукують можливості допомогти людям не тільки продуктами, але і одягом, речами домашнього вжитку, дровами та іншими вкрай необхідними для нужденних речами. Але найголовніше те, що всі, хто задіяні в цьому проекті вкладають в це всю свою доброту і любов яка іде від серця до серця.

Джерело