Cвято колядок у Тетієві

9 січня, третього дня різдвяних свят, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав місто Тетіїв, де у місцевому будинку культури відбувся традиційний святковий вечір колядок «Христос рождається, славімо Його!», який організувала Свято-Успенська парафія міста

На заході були присутні духівник єпархії протоієрей Миколай Сичевський, священики Тетіївського, Володарського округів, помічники благочинних по роботі з молоддю, секретар-референт правлячого архієрея протоієрей Петро Довгун, завідуючий канцелярією єпархії диякон Миколай Боговик, міський голова Тетієва Руслан Майструк та численні глядачі району.

У концерті взяли участь: недільна школа при Свято-Успенському храмі у м. Тетієві, хорові колективи міста та району, заслужений діяч мистецтв України Ярослав Гав’юк, колектив спортивного бального танцю «Сузір’я»( керівник Тетяна Тимчук).

На початку свята до всіх присутніх звернувся митрополит Августин, який підкреслив велике значення колядок в житті українського народу. Настоятель храму Казанської ікони Пресвятої Богородиці у с. Денихівці Тетіївського благочиння протоієрей Федір Попадюк виконав чудовий музичний твір під гітару. Наприкінці концерту благочинний Тетіївського округу протоієрей Василій Волянюк висловив подяку усім, хто допомагав в організації свята, учасникам та незмінним ведучим Сергію Сокуру та Світлані Катковій за їхню працю на благо Святої Церкви.

Після завершення святкової програми митрополит Августин поблагословив кожного присутнього у залі, а дітям подарував солодкі гостинці.

Далі свято продовжилось біля Різдвяного вертепу на подвір’ї Свято-Успенського храму.

Звучали колядки, вітання від прихожан, роздавались листи-пам’ятки з висловами святих отців. Гостей пригощали гарячими стравами та чаєм.

Кульмінацією свята стало вечірнє Богослужіння, яке очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні 15 священнослужителів.

  • 04
  • 07
  • 08
  • 13
  • 15

В'ячеслав Голодний,
прес-служба Тетіївського благочиння