Житомирська єпархія. Різдвяні віншуваня від активістів молодіжного клубу активного покоління «NIKA»

7 січня, в День Різдва Христового, активісти молодіжного клубу «NIKA», з тією ж любов'ю, простотою, що і в пастушків, прославляли народження Христа серед жителів Новограда-Волинського

В день Різдва Христового
Ми прийшли в ваш дім,
Щоб добра і злагоди
Побажати всім,
Щоб від нас вам, люди,
Додалось тепла,
Бо в цей день Марія
Сина зродила!

День Різдва Христового, справді, великий день – Бог увійшов у світ. З року в рік, співаючи колядки, згадуючи Різдво Христа, ми маємо пам'ятати, що у відповіді перед Господом за кожну годину нашого життя. Різдвяні віншування, колядки не тільки дарують нам хороший настрій, але й допомогають розібратися в собі, зрозуміти, що Господня правда є Істина, яка перебуває у віках.

Коли народився Спаситель, ангельський хор в небі співав: «Слава в вишніх Богу і на землі мир». Тільки вбогі пастушки змогли почути цю новину. Лише вони не спали. Тільки їхнє серце було відкрите для благої вісті спасіння. За свою щиру віру й любов, простоту серця вони сподобилися першими поклонитися Христу.

7 січня, в День Різдва Христового, активісти молодіжного клубу «NIKA», з тією ж любов'ю, простотою, що і в пастушків, прославляли народження Христа серед жителів Новограда-Волинського. Дівчата в українських хустинах, хлопці з зіркою в руках з віршами, колядками ділилися Різдвяною радістю з друзями, знайомими і просто перехожими.

Слава Богу, добрі люди!
Хай вам щастя в сім'ї буде!
В кожну хату ми ідемо,
Вістку радісну несемо!
Коли ласка, - впустіть в хату
Нас з далекої дороги,
Дозвольте нам колядувати
Христа Бога прославляти!

Таким радісним, привітальним словом, молоді люди, розпочинали свою коляду.

Завітали активісти клубу у святковий вечір, з веселою колядою, у Свято-Троїцький кафедральний собор під час чергового зібрання Троїцької молодіжки та привітали з Різдвом Христовим свого наставника, голову єпархіального відділу релігійної освіти і катехізації, сім'ї та молоді протоієрея Валентина Мороза.

Отець Валентин подякував словом і щедрою «колядою».

«Різдвяні віншування для нашого клубу «NIKA» стали щорічними і традиційними. Знайомі заздалегідь нагадують, щоб ми не обминули їх домівку і завітали з щирими привітаннями. В одній із домівок у святковий вечір святкували заручини юнака з дівчиною. Господарі зустріли нас з радістю, подякували і сфотографувалися разом на згадку про колядників в день своїх заручин. Дуже приємно ділитися Різдвяною радістю з ближніми», - ділилися враженнями активісти-колядники.

Тож нехай ці Різдвяні привітання, колядки, допоможуть нам вникнути в саму суть цієї незвичної події. За словами св. Афанасія Великого: «Бог став людиною, щоб людина стала Богом, щоб людина обожилася, щоб усе, що в нас є, було пронизано світлом благодаті...».

Христос народився, прийшов в цей світ, щоб оселитися в наших душах. Пройдуть тисячоліття. Але ви, люди, пам'ятайте і бережіть в серці своєму цю святу ніч Різдва. І нехай ця радість буде з вами завжди!

  • 1
  • 2
  • 4
  • 5
  • 6
  • foto-15.01.2014

Христос Народився! Славімо Його!

Молодіжний відділ єпархії