Відкритий чемпіонат Житомирської області з кіокушин-карате

13 квітня, в день свята Входу Господнього в Єрусалим, благочинний Новоград-Волинського Троїцького округу протоієрей Валентин Мороз, традиційно, взяв участь в урочистій церемонії відкриття відкритого чемпіонату Житомирської області з кіокушин-карате та нагородженні переможців

Змагання відбулися на базі Новоград-Волинського Економіко-Гуманітарного Технікуму. Головний організатор турніру - Президент Житомирської обласної федерації з кіокушин-карате Олександр Сергійович Гордієнко.

«Відкритий чемпіонат Житомирської області з кіокушин-карате проходить в Новограді-Волинському регулярно. Він прирівнюється до Всеукраїнського турніру, тому що ми сьогодні приймаємо 16 команд з 14 міст різних областей України. Турнір досить таки сильний і чисельний, оскільки по заявкам у нас зареєстровано 330 учасників. Вікові категорії від 4 років до ветеранів. Рівень учасників спортсменів досить таки серйозний, так як їдуть до нас з Полтави, Києва, Львова і, відповідно, вони везуть сильних бійців.

Хоча це повноконтактний вид єдиноборства, але, як не дивно, на вулиці і в школі діти поводять себе досить скромно, спокійно, тому що всю енергію вони витрачають на тренуваннях, змаганнях. Діти ростуть спокійні, веселі, життєрадісні.

За моєю ініціативою і бажанням моїх учнів, батьків і всієї федерації, жодне змагання ми не проводимо без отця Валентина», - сказав головний організатор Олександр Сергійович Гордієнко.

Урочисту церемонію нагородження розпочали з підняття прапора, гімну України та привітального слова отця Валентина: «Вітаю всіх учасників сьогоднішніх змагань, які зібралися у цій залі. Дуже важливо усвідомлювати значення духовного і фізичного розвитку. Східні єдиноборства якраз і дають людині можливість саме такого розвитку - фізичного і духовного, цілісного. Мені приємно бачити, коли ви на змаганнях вклоняєтесь один одному перед поєдинком і також після завершення поєдинку, вклоняєтесь і шануєте свого супротивника, сприймаючи будь-який результат. Це вражаючий і дуже гарний початок такого цілісного розвитку. Дякую організаторам сьогоднішнього турніру, зокрема, Гордієнку Олександру Сергійовичу за те, що він вас сьогодні всіх зібрав, об’єднав. Хочу, Олександре Сергійовичу, подарувати вам освячену вербу, оскільки сьогодні Вербна неділя, а верба це символ перемоги. Всім учасникам бажаю сьогодні перемоги і зовнішньої і, головне, внутрішньої над собою».

Хорист Свято-Троїцького кафедрального собору Завгородній Ігор Іванович та начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Новоград-Волинської міської ради Гамма Володимир Михайлович виконали пісню під гітару.

Після показового виступу команди з м.Буча отець Валентин, разом з Володимиром Михайловичем, вручили нагороди переможцям в різних вікових і вагових категоріях.

Також отець Валентин мав змогу поспілкуватися з почесними гостями турніру та запросити всіх бажаючих стати учасниками Пасхального велопробігу.

  • image_109460820
  • image_240377805
  • image_331201902
  • image_379388413
  • image_428313638
  • image_458284341
  • image_493663582
  • image_576303237
  • image_600861681
  • image_645825409
  • image_824173736
  • image_838470648
  • image_878767447

Прес-служба Новоград-Волинського Троїцького округу