Тисячі віруючих УПЦ змінили фото свого профілю в фейсбуці за допомогою рамки "УПЦ це я"!

Менш, ніж за добу майже дві тисячі користувачів мережі Фейсбук, які ідентифікують себе віруючими Української Православної Церкви, підтримали ідею розміщення рамки «УПЦ – це я» на фоні силуету Києво-Печерської лаври в фото свого профілю

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, рамку розміщують як віруючі миряни, так і духовенство та єпископат Української Православної Церкви. Серед яких архієпископ Обухівський Іона (Черепанов) та інші.

Вірні УПЦ лишають коментарі, у яких дякують за можливість публічно заявити про свою належність до канонічної Церкви і відстояти свої погляди у випадках можливих дискусій у мережі інтернет.

Фото свого профілю оновлюють віруючі з закордону та священики Православних Церков, які сповіщають у такий спосіб про свою підтримку УПЦ.

Водночас оновив фото свого профілю рамкою «УПЦ – це я», створеною Центром інформації УПЦ, і речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

У коментарі він зазначив: "Побачив спробу Митрополії Московського Патріархату в Україні привласнити собі найменування Української Православної Церкви та образ Печерскої Лаври", і заявив: «Київський Патріархат – це УПЦ».

Втім в коментарях речника УПЦ КП вкотре звинуватили у захопленні чужого.«УПЦ КП уже навіть рамку копіює, як Китай копіює оригінальний iPhone, у Apple, але в середині безліч несподіванок, та несправностей!», - написав Олександр Максимець.

«Що показово, навіть рамки намагаються "віджати", не те що храми... Така натура!)», - пишуть користувачі мережі Фейсбук. Інші помічають: «Зоря хоче належати до канонічної Церкви хоч у такий спосіб».

Як повідомлялось раніше, Центр інформації УПЦ створив рамку з хештегом #УПЦ_це_я, #I_am_UOC для фото профілю в мережі Фейсбук, яку може встановити у себе кожен бажаючий, хто підтримує Українську Православну Церкву.

08022018-2

Джерело