Денне відділення Київських духовних шкіл закінчили 105 вихованців, серед яких багато іноземців

Дипломи денной форми навчання Київської духовної академії і семінарії (КДАіС) цього року отримали 105 випускників, серед яких студенти із Греції, Грузії, Молдови, Білорусії, Росії, Сербії, Боснії і Герцеговини

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, в Києво-Печерській лаврі відбувся урочистий випускний акт студентів КДАіС.

«Київська духовна академія і семінарія – навчальний заклад декількох освітніх рівнів. Цього року у семінарії 49 випускників-бакалаврів, магістрів - 27. Чотирирічну програму академії закінчили 28 осіб. Також цього навчального року захистилися 11 кандидатів богослов’я, з яких 8 - студенти академії», - розповів перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик.

За словами першого проректора, кожен третій випускник денної форми навчання вже має священицький сан, решта - або визначаються з одруженням, або чекають на прийняття священного сану. 2 випускники обрали чернечий шлях служіння Церкві.

За словами вихованців, вони обрали для навчання Київські духовні школи, бо тут знаходяться ближче до витоків православної віри, а відчуття присутності святих, мощі яких перебувають на території Лаври, надихає на сумлінну працю.

12 червня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбулася святкова літургія, яку очолив Предстоятель УПЦ Митрополит Онуфрій.
Блаженніший удостоїв випускників духовних шкіл у священному сані богослужбових нагород. У своїй настанові щодо пастирського служіння, Митрополит Онуфрій закликав випускників із повагою ставитися до всіх парафіян.

«Ця повага має бути не дипломатичним кроком, а породженням молитовного розуму і благочестивого серця священнослужителя. Коли ми приходимо на парафію, то повинні пам’ятати, що ми не є кращими від тих, кого Бог нам вручив. Бог нас просто поставив сюди, щоб допомогти добрим людям стати ще кращими», – сказав Блаженніший.

Напередодні в КДАіС під головуванням Предстоятеля УПЦ відбулося засідання вченої ради, на якому були підбиті підсумки 2015-2016 навчального року.