Синодальный отдел УПЦ по делам молодежи приглашает епархиальные отделы и молодёжные православные организации, всех православных людей в дни Великого поста присоединиться к совместной молитве

Синодальный отдел УПЦ по делам молодежи приглашает епархиальные отделы и молодёжные православные организации, всех православных людей  в дни Великого поста присоединиться  к совместной  молитве, организованной по благословению председателя Синодального отдела Преосвященнейшего Ионы, епископа Обуховского, с целью духовного объединения всех православных людей, за мир и согласие в нашей стране

Время проведения добровольной келейной молитвы по соглашению с 20-00 до 22-00 часов (каждый выбирает сам в зависимости от работы и семейных дел)

 

Метод проведения совместной молитвы может меняться в разных регионах, в зависимости от местных возможностей. Это может быть молодёжная Литургия, совместный молебен, чтение акафистов или канонов (по благословению священника) или келейная молитва дома.

Молитвы по соглашению читаемые в дни Великого поста.

Понедельник - молитва за Святую Церковь

Вторник – молитва за мир

Среда – молитва за онкобольных детей

Четверг – молитва за детей-сирот

Пятница – молитва за наше старшее поколение (родителей, дедушек, бабушек). В пятницу т акже, Блаженнейший митрополит Онуфрий благословил по пятницам Великого поста строго поститься (вкушать хлеб и воду до захода солнца) и в течение дня прочитывать 12 молитв "Отче наш" с земными поклонами и 12 молитв "Богородице Дево, радуйся" с земными поклонами за мир в Украине!

Суббота – молитва за усопших

Воскресение – молитва за мир в Украине

Понедельник
Молитва за Святую Церковь

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, Ты бо рекл еси пречистыми усты Твоими: Аминь глаголю вам, яко аще два от вас совещаета на земли от всяцей вещи, еяже аще просите, будет има от Отца Моего, Иже на небесех: идеже бо еста два или трие собрани во имя Мое, ту есмь посреде их. Непреложны словеса Твоя, Господи, милосердие Твое безприкладно и человеколюбию Твоему несть конца. Сего ради молим Тя: сохрани под покровом Твоея благости от всякаго злаго обстояния Святую Церковь Твою и нас, в скорби сущих, верных чад Ея. Огради нас на всех путех наших святыми Твоими ангелы, да ничтоже успеют обидящии нас, и сын беззакония не приложит озлобити нас.

Исполни нас долготою дний и крепостию сил, да совершим вся во славу Твою и во благо Святыя Церкве Твоея. Мы же, всеблагому Твоему промышлению о нас радующееся, на всяк день и час Тебе славу воссылаем со безначальным Твоим Отцем, и Пресвятым и Животворящим Твоим Духом. Аминь.

Вторник
Молитва за мир

Владыко Вседержителю, Святый Царю.
Призри с небесе и виждь, како враждуют людие земли нашея и замышляют друг на друга суетное и злобное.
О, Многомилостиве! Прости грехи и беззакония наша, ихже ради многия скорби, беды и устрашения приидоша на ны. Благодатию Пресвятаго Духа ороси любовию изсохшия сердца людския, тернием самолюбия, ненависти, зависти, злобы, вражды, лукавства и иных беззаконий поросшия, да возрастят горящую к Тебе и братиям своим любовь, и ею да будут истреблены вси распри, раздоры, разделения во Отечестве нашем.

Усердно молим Тя: мир державе нашей даруй, Церкви Твоей и всем людем земли нашея. Ты бо еси Царь мира и мира Твоего несть предела и Тебе слава и благодарение и поклонение от всех да возсылается, ныне и присно и во веки веков.

Среда
Молитва за онкоболящих детей

Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, Ты бо рекл еси пречистыми усты Твоими:
"Аминь глаголю вам, яко аще двое от вас совещаются на земли всякой вещи, ее же аще просите, будете иметь от Отца Моего Иже на небесех: где же два или трое собрались во имя Мое ту есмь Аз посреде их".

Непреложны словеса Твоя, Господи, милосердие Твое безприкладно и человеколюбию Твоему несть конца. Сего ради молим Тя: даруй нам, рабам Твоим (назвать имена просящих), согласившимся смиренно просить Тя о болящих рабах Твоих исполнение нашего прошения: да подаждь им исцеление во здравие тела и спасение души.
Но обаче не якоже мы хотим, но якоже Ты. Да будет во веки воля Твоя. Аминь.

Четверг
Молитва за детей сирот

Господи Боже наш!
Спаси, сохрани и помилуй, болящих и страждущих, старцев и младенцев, всеми оставленных, имже послужити нас грешных сподобил еси.

Просвети их светом благодати Твоея, да знают Тя, истиннаго Бога и Отца нашего Небеснаго и да славят Тя вкупе со Единородным Твоим Сыном и Пресвятым Духом.

Настави их в любви и вере, утеши плачущия, вразуми неразумныя, исцели болящия, укрепи немощствующия, некрещеныя святаго Крещения сподоби. Аще и что злая сотвориша по наущению бесовскому и людскому, не вмени им, но уврачуй души их. Даждь им поприще жизни сея достойно прейти, посли им ангелы Твоя хранители; посли им наставники добрыя.

Огради их от всякаго зла и соблазнов века сего. Украси их целомудрием и благочестием и научи творити волю Твою.

Помяни, Господи, и вся ближния их и родители их: усопшим даруй прощение грехов и упокоение, живых помилуй и на путь спасения направи.

Даруй нам любити сия создания Твоя, якоже Ты Сам возлюбил еси их.

Даруй нам терпение, разум и сердце милующее.

Господи! Ты еси Отец сирых, Защитник убогих и всякаго блага Податель. Мы же вси чада Твоя есмы. Помози нам, вси бо милости от Тебе и спасения чаем.

Не отврати лица Твоего от нас и помилуй нас молитвами Пречистыя Владычицы Нашея Богородицы, святителя Иоанна Шанхайского, святаго благоверного царевича Димитрия, святых мучениц отроковиц Веры, Надежды, Любове и матери их Софии, преподобного отца нашего Серафима Саровского,…(зде поминай святых, ихже хощеши) и всех святых. Аминь.

Пятница
Молитва за родителей

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, Ты бо рекл еси пречистыми усты Твоими: Аминь глаголю вам, яко аще два от вас совещаета на земли от всяцей вещи, еяже аще просите, будет има от Отца Моего, Иже на небесех: идеже бо еста два или трие собрани во имя Мое, ту есмь посреде их. Непреложны словеса Твоя, Господи, милосердие Твое безприкладно и человеколюбию Твоему несть конца. Сего ради молим Тя: помяни, Господи, родителей наших. Усопшим даруй прощение грехов и упокоение, живых помилуй и на путь спасения направи, просвети души и сердца их и посли им святых Твоих Ангелов-хранителей на всякий час всякого дня. Аминь.

Суббота
Молитва за усопших

Помяни, Господи, от жития сего отшедшия святейшия патриархи, преосвященныя митрополиты, архиепископы и епископы Православныя, во иерейстем же и причте церковнем, и монашестем чине Тебе послужившия, и в вечных Твоих селениих со святыми упокой. (Поклон)

Помяни, Господи, души усопших рабов Твоих, родителей моих (имена), и всех сродников по плоти: и прости их вся согрешения вольная и невольная, даруя им Царствие и причастие вечных Твоих благих и Твоея безконечныя и блаженныя жизни наслаждение. (Поклон)

Помяни, Господи, и вся в надежди воскресения и жизни вечныя усопшия, отцы и братию нашу, и сестры, и зде лежащия и повсюду Православныя Христианы, и со святыми Твоими, идеже присещает свет лица Твоего, всели, и нас помилуй, яко Благ и Человеколюбец. Аминь. (Поклон)

Подаждь, Господи, оставление грехов всем прежде отшедшим в вере и надежди воскресения, отцем, братиям и сестрам нашим, и сотвори им вечную память. (Поклон. Молитва повторяется трижды)

Воскресенье
Молитва за мир в Украине

Господи Иисусе Христе Боже наш, призри милостивным Твоим оком на скорбь и многоболезненный вопль чад Твоих, в земле украинстей сущих.

Избави люди Твоя от междоусобныя брани, утоли кровопролития, отврати належащия беды. Лишенныя крова введи в домы, алчущия напитай, плачущия утеши, разделенныя совокупи.

Не остави стадо Свое, от сродник своих во озлоблении сущих, умалитися, но скорое примирение яко щедр даруй. Ожесточенных сердца умягчи и к Твоему познанию обрати. Мир Церкви Твоей и верным чадам ея подаждь, да единем сердцем и едиными усты прославим Тя, Господа и Спасителя нашего во веки веков. Аминь.

pstr nesch12 07

Комментарии (0)

Осталось символов - 500

Отмена или