Молодіжка КРОК на новорічну ніч у Почаєві

За доброю традицією, яка вже існує не один рік у молодіжки КРОК, новорічну ніч юнаки та дівчата на чолі з протоієреєм Андрієм Яковлюком провели у Свято-Успенській Почаєвській лаврі

31 грудня величезна кількість віруючих молилася на на святковому всенічному бдінні на честь пам’яті прп.Амфілохія Почаєвського. Кроківці приступили на всенічній до Таїнства Сповіді, а на нічній Літургії до Таїнства Причастя. Ранок знову розпочався з молитви на Божественній Літургії у Преображенському соборі Лаври. Опісля богослужіння усі приложилися до лаврських святинь та попрямували на щорічну молодіжну зустріч у Свято-Троїцький собор. Зустрілась православна молодь цього року з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм і ректором Почаївської духовної семінарії єпископом Шумським Іовом. Захід розпочався з привітального слова митрополита Сергія, в якому він закликав майбутніх священнослужителів і всіх учасників заходу (у цьому році не вдалося перелічити кількість учасників, адже був наповнений увесь собор) триматися православної віри, бути завжди вірними Христу і мужньо стояти за істину.

Ректор семінарії єпископ Шумський Іов зазначив, що того, хто живе свято, ніякі випробування не зможуть збити з істинного шляху. Під час урочистого заходу архіпастирі відповіли на питання молодих людей про церковне життя в цей непростий для канонічної Церкви час.

В кінці святкового акту семінарський хор, під керівництвом священика Андрія Романюка, виконав святкові церковні піснеспіви. Нагадаємо, щорічні зустрічі православної молоді з архіпастирями Української Православної Церкви проходять за багаторічною традицією в Свято-Успенській Почаївській лаврі 1 січня, в день пам'яті преподобного Амфілохія Почаївського.

  • IMG_20190101_1138051
  • IMG_20190101_1417431

Джерело