У Волинській єпархії піднесли молитви за дітей-сиріт

У 2011 році Альянс «Україна без сиріт» виступив ініціатором проведення в Україні заходу що носить назву – «День молитви за сиріт». Тоді вперше, у другу неділю листопада, 6 листопада, за краще життя для знедолених дітей молилися віряни українських християнських конфесій та деномінацій

Щорічно, віруючі люди по всьому світу молитовно просять Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім’ях. Метою Дня молитви за сиріт є нагадати людям про Господнє ставлення до таких дітей і допомогти їм у несінні цієї ноші, що є великим благом і для них і для нас. Адже і нас Господь всиновив через Іісуса Христа «призначивши наперед, щоб нас усиновити для Себе Іісусом Христом, за вподобанням волі Своєї» (Ефес.1,5) і тому забезпечити таку дитину найголовнішим можливо лише через усиновлення. Людина, котра робить цю благородну справу, дарує дитині таку кількість щастя, яку можна порівняти з загальною кількістю щастя у всьому світі. В такої дитини починається нове справжнє життя.

Всиновлення дітей-сиріт є також прекрасним і благословенним вирішенням проблеми для бездітних батьків, на відміну від штучного запліднення та сурогатного материнства.

Зважаючи на це, в усіх храмах Волинської єпархії УПЦ, за недільною Божественною літургією, було піднесено особливі молитовні прохання за дітей-сиріт та всіх, кому небайдужа їхня доля. Разом з усією православною Україною єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл також долучився до цієї молитви.

Варто зауважити, що Волинська єпархія УПЦ регулярно долучається до різноманітних благодійних акцій, спрямованих на допомогу дітям-сиротам. Щороку, силами духовенства та віруючих людей, у єпархії відбуваються благодійні фестивалі, кошти з яких передаються на потреби волинських сиротинців та сім’ям, які наважились на всиновлення. Крім того, у єпархії є також і сім’ї священнослужителів, які прийняли у свої оселі дітей, позбавлених батьківського піклування.

Джерело