У православному таборі «Стежина добра» прийняли дітей з особливими потребами та молодь з сімей переселенців

Православний єпархіальний табір «Стежина добра», котрий вже відпрацював літні зміни, знову приймає молодь для відпочинку. З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, на території Свято-Троїцького монастиря біля села Старосілля Маневицького району зустріли незвичайну зміну – дітей з особливими потребами, а також молодь з родин переселенців зі Сходу України

На цей раз вихователь табору – протоієрей Іоанн Піпаш. Такожу таборі несуть послух молодь з Ратнівщини, волонтери, котрі активно приклали максимум зусиль для того, щоб дітей подружити та проводити з ними різні заходи.

Дітки без перешкод прибули до табору. Тут їх гостинно зустріли директор ієромонах Ілля (Вишневський), протоієрей Іоанн, помічники-вожаті. Всі разом поселили довгоочікуваних гостей.

На діток чекали різні спортивні ігри, атракціони, басейн та дуже багато цікавих заходів, а саме головне – уроки Закону Божого. Після спортивного «асорті» дітлахів та їхніх батьків запросили до трапези, після якої був відпочинок у басейні, на батуті, ігри з м’ячем.

Після цікавих забавок дітей було розділено на три загони. Кожен загін повинен був мати свого вожатого, а вони, в свою чергу, мали придумати своїй команді назву, девіз та особисту пісню. Після усіх обговорень відбувся молебень «перед початком всякої доброї справи» у монастирському Свято-Іверському храмі.

Після молитви був організований концерт, який провели протоієрей Іоанн та помічники-вожаті, під назвою «Ми – люди». Головна думка заходу звучала так: « Щоб бути християнином, спочатку потрібно стати людиною».Всі діти були в захваті від такого подарунку, звернули увагу на вбрання артистів, після виступів фотографувались з ними на пам’ять.

Пізніше протоієрей Іоанн Піпаш оголосив, щоб дітвора збиралася на вечірню молитву. Подякувавши Господу, всі звершили хресний хід та завершили насичений та інтенсивний перший день у «Стежині добра».

  • 1-10
  • 2-9
  • 3-10
  • 4-10
  • 5-10
  • 6-8

Джерело