Волинська єпархія УПЦ підтримала створення у Луцьку студії друку шрифтом Брайля

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук зустрівся з головою громадського об єднання людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Віталієм Ткачуком

Він передав йому 3 тисячі гривень для створення у Луцьку студії друку шрифтом Брайля. Віталій подякував владиці Ніфонту і Волинській єпархії за інформаційну та фінансову підтримку цього соціального проекту, втілення якого дуже потребують незрячі люди.

Він каже, що для незрячих підтримка Церкви є дуже важливою: «Якшо Церква з нами, значить Бог точно вправить так, що все у нас вийде якнайкраще. Закликаю всіх небайдужих і надалі підтримувати проект по створенні студії друку шрифтом брайля, вразі реалізації якого незрячі матимуть безперешкодний доступ до літератури та інших матеріалів шрифтом Брайля».

Волинська єпархія Української Православної Церкви вже більше десяти років допомагає громаді незрячих. Для того, аби ці люди мали духовну літературу, якої дуже потребують, єпархія ще у 2006 році видала шрифтом Брайля молитвослов з канонами і правилом до причастя. Шрифтом Брайля єпархія видала і Закон Божий, він виданий українською мовою. У планах єпархії – видати букварик для незрячих.

Джерело