Один рік щоб змінити життя

Рік…Це багато чи мало?... Хтось скаже що для життя це зовсім небагато, але для того аби змінювати життя, робити його яскравішим, наповнювати його глибоким змістом – це досить вагомий відрізок часу!

Таку думку можливо не всі підтримають, але учасники і волонтери діяльності Служби милосердя Свято-Успенського храму м.Умані однозначно погодяться з нею!

Протягом шостого року існування Служби милосердя своєю турботою волонтерам вдалось охопити чималу кількість людей у важких життєвих обставинах. До них належать 10 важкохворих підопічних Служби милосердя 4 з яких - діти, - цим людям надавалась регулярна підтримка у веденні роботи по особистому догляду та догляду за їх домівками , допомога продуктовими наборами, ліками, засобами гігієни, а також моральна підтримка, яка є не менш важливою для кожної людини, що подекуди залишається сам на сам зі своїми проблемами.

Також протягом шостого року діяльності нашої Служби активно діяв пункт прийому та видачі одягу «Поділись теплом», завдяки роботі якого неодноразово вдавалось надавати вагому підтримку діткам та дорослим із зони АТО. Також речі із нашого пункту регулярно поповнюють благодійний відділ управління праці та соціального захисту населення, який займається допомогою малозабезпеченим сім’ям та бездомним особам.

Гарною традицією шостого року діяльності нашої Служби стало регулярне проведення Благодійних ярмарків, які тепер відбуваються в нашому храмі кожну першу неділю місяця. Завдяки таким ярмаркам в цьому році були зібрані кошти на лікування підопічних нашої Служби, кошти на купівлю ліків для Дитячого притулку, кошти для купівлі подарунків на Різдво.

Досить важливою подією цього року стала співпраця волонтерів нашої Служби із волонтерами Київського Свято-Іонівського монастиря. Завдяки такій дружбі тепер увагою і любов’ю з нашого боку наділяються маленькі вихованці інтернату с.Бабанки Уманського району.

Крім вище вказаних напрямків Служба милосердя Свято-Успенського храму продовжує співпрацю з Товариством Червоного хреста України, з Управлінням праці та соціального захисту населення, з волонтерськими Центрами допомоги АТО, а також з Дитячим притулком м.Умані. Окрему роль у діяльності нашої Служби грає філія у с.Шельпахівка Уманського району, яка підтримує важкохворих підопічних нашої Служби овочами, фруктами та консервацією, а також здійснює спільно з нами поїздки до Бабанського інтернату. І звісно ж окремої уваги заслуговує кожен з небайдужих прихожан та служителів нашого храму, завдяки постійній підтримці яких і діє наша організація.

Отож, чи можливо змінити життя за рік, - вирішувати кожному індивідуально, бо саме від кожного з нас залежить те як ми використовуємо даровані Богом дні свого життя і чим ми їх наповнюєм!

20170604 155241

Катерина Дашевська,
волонтер Служби милосердя
Свято-Успенського храму м.Умань