Радіти кожному дню - це сила!

Такий висновок зробили волонтери Служби милосердя, вкотре відвідавши дівчинку, що змушена вже не перший рік поспіь проводити всі свої золоті дні дитинства в оточені стін домашньої кімнати

Під благословінням настоятеля Свято-Успенського храму м.Умані протоієрея Вадима Паєвського молодь волонтерської команди храму регулярно відвідують важкохворих людей в тому числі і діток, проте зі слів волонтерів, саме діти стають найчастіше улюбленими прикладами бадьорості духу та смиренності для молодих людей, здатні навіть змінювати внутрішній світ самих волонтерів.

Ось що пише волонтер Ніна: «Якось одного разу разом з нашими волонтерами ми відвідали дівчинку, яку звати Женя. Це була осінь. Коли ми сиділи гуртом було цікаво дізнаватися про неї щось, адже маленька напевно вперше зустріла таких гостей, чим дуже була збадьорена. Разом з волонтером Юрою та Женічкою ми залюбки гралися і не замітили як біг час. Пройшло шість годин наче одна . Мені самій дуже сподобався цей похід у гості -саме з цією дівчинкою я занурилась у дитинство! Саме тоді душа була заповнена чимось світлим, добрим, невимушеним, щирим і дитячим - це було чудово! Я стала дорослою і бачу навкруги різних людей, але побувши з дитиною поряд відчула, що тільки діти можуть бути такими чистими у своїх помислах , добрими, відкритими, щирими, вони дуже добре все відчувають: і зло, і доброту, і турботу, і образу. Але дітки дуже тендітні...як і кожна доросла людина в своєму серці. Мене вразило те, що не дивлячись на болі і вади, Женічка прекрасна своєю душею, що радіє кожному дню і всьому що її оточує - це сила! З Жені можна брати приклад. Залюбки бажаю відвідати нашу маленьку підопічну ще раз!»

Після такого відгуку хочеться ще раз підкреслити, що радіти кожному дню – це дійсно сила! І те хто кому більше потрібен волонтери важкохворим людям, чи важкохворі люди нам самим?....Висновки за вами.

hTN8BkTVhUQ

Записано зі слів волонтера Служби милосердя
Свято-Успенського храму м.Умані
Москаленко Ніни