Каплицю і джерело в урочищі «Образ» відвідують паломники з Сумщини

Літня пора – час активного відпочинку і дорослих, і малечі.  Приємно, що все більше людей приваблюють саме цікавинки рідного краю. Поміж інших – ландшафтний заказник місцевого значення урочище «Образ», що знаходиться в лісовому масиві Велико-Бобрицткого лісництва Краснопільського лісгоспу

Здійснюючи подорож до джерела, групи паломників чи туристів заїжджають помилуватись різновидами екзотів у дендропарку Велико-Бобрицького лісництва, а потім - втамовують спрагу джерельною образівською водою, отримують душевну насолоду від спілкування з оточуючою природою та духовне піднесення від молитви у каплиці.

Приїжджих завжди радо зустрічають лісничий Велико-Ббрицького лісництва Ігор Козловський та настоятель Свято-Миколаївської каплиці протоієрей Роман Кулішов.

Ігор Миколайович проводить захоплюючу екскурсію у дендропарку лісництва та супроводжує відвідувачів до лісового масиву, де знаходиться джерело та каплиця. Двері каплиці завжди відчинені. Кожного дня отець Роман у зібранні народу Божого служить молебень небесному покровителю, кропить паломників святою водою та розповідає про історію чудодійного джерела.

У період активної роботи літніх оздоровчих таборів на екскурсіях у лісництві побували  численні екскурсії з різних куточків області.Серед відвідувачів народний хор Гребеніківської сільської громади, паломники храму Святителя Луки із міста Суми, вчителі та учні 1-4 класів філії Краснопільської ЗОШ I-III ступенів і багато інших.

  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • 9

Джерело