Де священнику взяти кошти на різдвяні подарунки дітям?

Таке запитання поставив о. Василій Гончарук вихованцям недільної школи при Свято-Георгієвському храмі села Сіянці

Щоб не просити у підприємців та благодійників і не брати гроші з церковної каси священник запропонував дітям заробити самим – зібравши металобрухт, склотару, пластикові пляшки. Пропозиція була прийнята на «ура». Вирішено-зроблено.

Діти не один день разом зі своїм наставником обходжували околиці сіл Сіянці та Садки в пошуках потрібного. Нарешті було зібрано понад 500 кг металобрухту, 40 мішків склотари та 12 мішків пластику. Все це загальними силами було перенесено на задвірки церковної території.

Згодом цю вторинну сировину здали, отримавши майже 1500 гривень. Не обійшлося і без промислу Божого. Одна благодійниця, бачачи старання дітей, вирішила допомогти і внесла свою допомогу у вигляді 1000 гривень на придбання подарунків.

Для вихованців закупили на виручені кошти 25 кг смачних шоколадних цукерок. Радості дітей не було меж, адже вони не просто збирали металолом, а ще й допомагали робити свої села чистішими. Це сприяло більш близькому спілкуванню зі священником у неформальній обстановці та єднанню заради спільної мети, що переросло в захопливу гру.

21

І от настало довгоочікуване свято Різдва Христового! Після святкового Богослужіння вихованці недільної школи виступили перед прихожанами зі святковим вертепом. Солодкі подарунки отримали не тільки діти які потрудились, а й усі маленькі прихожани присутні того дня в храмі.

Таким чином, даний захід показує громадськості, що небайдужі діти можуть прибрати за дорослими, ще й отримати собі за це солодку винагороду.

Матушка Ірина Гончарук