«Правий сектор» заблокував храм і тримає у заручниках парафіян УПЦ без води та світла (+ВІДЕО)

Без світла та харчування понад добу залишаються віряни УПЦ у власному храмі у с. Птича на Рівенщині, заблоковані агресивними прихильниками «Київського патріархату» та радикалами з «Правого сектору»

Парафіяни Успенської громади перебувають в молитві та вірять, що свою церкву їм вдасться захистити від свавілля церковних рейдерів, передає Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на протоієрея Віктора Земляного, клірика Рівненської єпархії.

Другий день продовжується безпрецедентна провокація на Рівненщині, де представники «Київського патріархату» за підтримки бойовиків з «Правого сектору» намагаються перешкодити громаді УПЦ села Птича молитися у власному храмі.

Як повідомляв раніше Інформаційний відділ УПЦ, вчора, 18 грудня, з самого ранку, церковні рейдери не пускали віруючих до власного храму, незважаючи на наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою та рішення кількох судів, підтверджуючих цей факт. Розкольники за підтримки «Правого сектору» силоміць перешкождали селянам увійти храму.

4808324cada29fb9bae1f4ea4ba50907

За свідченнями представників Рівненської єпархії, проти вірян УПЦ радикали використовували петарди та пляшку з «коктейлем Молотова», мирних беззбройних людей били палицями та арматурою. За словами протоієрея Віктора, парафіяни отримали чисельні поранення, в тому числі і сам священик.

Після того, як вірянам УПЦ вдалося потрапити до храму через бокові двері, представники «Київського патріархату» оточили вхід до церкви та«відрізали» електропостачання храму, через що віруючі залишилися без світла. Окрім того, рейдери не пускали до власників церкви представників Державної служби охорони, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Протягом ночі провокатори з «УПЦ КП» продовжували облогу храму, намагаючись силою видалити з нього членів церковної громади.

Наразі ситуація не змінилася. За повідомленням представників Рівненської єпархії, у храмі без світла та води у якості заручників залишаються 12 жінок – членів громади УПЦ та 2 священики. Парафіяни Успенського храму с. Птича просять молитов та звертаються до громадськості присікти свавілля у Птичі та порушення прав місцевої релігійної громади УПЦ.

Того ж дня «Правий сектор» зірвав богослужіння громади УПЦ в с. Кути на Тернопільщині. Відомі своїми розбоями заїжджі вояки залякували місцевих жителів.

Слід зазначити, що в кожному разі дії воєнізованих бійців «Правого сектору» координуються священиками «Київського патріархату», присутніми на місці подій. Тому лише як відверте блюзнірство можна сприймати останню заяву очільника «УПЦ КП» на Рівненщині «архієпископа» Іларіона (Процика) із закиками до примирення: «…Відкинувши всі релігійні чвари, в ім`я Христове об`єднатися в Єдиній Помісній Українській Православній Церкві. Це могло би зняти багато проблем в нашій країні». Вочевидь, дії «Київського патріархату» є цілеспрямованою провокацією з метою дискредитувати українську владу та створити негативний імідж Українській державі.

Джерело