Православний велопробіг Кореччини

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія 16-17 липня 2015 року на Кореччині відбувся хресний хід, а точніше велопробіг, гаслом якого була «Молитва за мир в Україні»

Організатором цієї паломницької поїздки став настоятель храму св. Іоанна Богослова с. Копитів протоієрей Ігор Власюк. Маршрут проходив через села Даничів – Іванівку – Межирічі – Застав’я, а кінцевою зупинкою став Свято-Успенський чоловічий монастир с. Липки, де 17 липня там відбулося престольне свято на честь святих Царственних мучеників. Хоча він організовувався як молодіжний велопробіг, але вікова категорія учасників була найрізноманітнішою: наймолодшій учасниці було всього 5 років, ну а найстаршому – 68. Всіх паломників було 79 чоловік. Супроводжували цю колону чотири священики: настоятель Свято-Іоанно Богословського храму с. Копитів протоієрей Ігор Власюк, настоятель Свято-Вознесенського храму с. Жадківка протоієрей Олександр Ворощук, настоятель Свято-Іаковського храму с. Харалуг протоієрей Іоанн Федорчук та насельник Свято-Варварівського скита с. Старий Корець ієромонах Іларіон (Легкобит).

Стартував наш велопробіг від Свято-Іоанно-Богословського храму с. Копитів, де всі учасники пройшли реєстрацію (пізніше, по дорозі, до нас долучалися все нові і нові паломники, які мали бажання та змогу помолитися разом з нами за рідну Батьківщину), біля 8 години ранку було звершено молебень подорожуючим, який очолив благочинний 1-го Корецького благочиння протоієрей Ярослав Воят.

Так як в нашій районній газеті неодноразово друкувалося оголошення про це паломництво, то в кожному селі, яке ми проїжджали, люди виходили із дворів і радісно нас зустрічали.

В храмах, які ми відвідували по дорозі (всіх їх було 4) отець Ігор дякував всім настоятелям та присутнім, які залишили всі клопоти та хатні турботи, і прийшли піднесли з нами молитву за мир в Україні. А людям роздавалися частинки стрічок освячених на мощах святителя Луки Войно-Ясенецького.

У Свято-Успенському чоловічому монастирі с. Липки нас радісно зустріла братія монастиря. Всіх хресноходівців було розміщено ввечері на спочинок (одні – ночували в готелі, а наша молодь вибрала собі ночліг на сіновалі). Після приїзду ми побували на святковій Вечірні, а зранку і на Літургії, де підносилися молитви не лише за мир в Україні, але і за воїнів АТО, які перебувають у лікарнях та на полі бою. Неодноразово звершувався Малий чин освячення води, де подавалися записки за здоров’я рідних, близьких і всіх православних християн. Також, наші земляки мали змогу покупатися у цілющому джерелі, яке знаходиться на території монастиря (головний храм якого носить назву ікони Божої Матері «Живоносне джерело»), де двоє людей із групи після купання в ньому отримали зцілення.

Так як у цій святій обителі був престольний празник (там є церква в честь святих Царственних мучеників), то братія монастиря готувалася прийняти багато паломників, а наші жінки з радістю згодилися їм допомогти, після чого отримали послух мити посуд на кухні.

Перед від’їздом додому до нас із повчальним словом звернувся ігумен Свято-Варварівського скину с. Старий Корець архімандрит Михаїл Зущенко. Він коротко розповів історію цієї обителі, а також подякував нам за нашу паломницьку поїздку і благословив всіх хрестом. Навколо храмів Липківської обителі ми проїхали ще один круг і вирушили в дорогу.

До Свято-Іоанно-Богословського храму ми прибули надвечір. Тут нас зустрічали святковим передзвоном стомлених, засмаглих, піднесених духом. У церкві був відслужений подячний молебень із виголошенням многоліття, який очолив благочинний прот. Ярослав. Зі словами подяки звернувся до всіх отець благочинний та отець Ігор. Всім присутнім, були подаровані іконки та частинки стрічки освяченої на мощах святителя Луки.
Багато ще хотілося б розповісти про наш велопробіг. Але краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Кожен із нас поніс додому частинку Пасхальної радості, яку відчував під час паломництва. Хотілося б подякувати організаторам цієї паломницької поїздки, священикам, церковному притчу та прихожанам сіл, через які ми проїжджали, і звичайно, братії монастиря с. Липки. Многая і благая вам літа!

  • 024
  • 031
  • 034
  • 037
  • 039
  • IMG_2933
  • IMG_2960
  • IMG_2961
  • IMG_2975
  • IMG_3014
  • IMG_3020
  • IMG_3026
  • IMG_3032
  • IMG_3038
  • IMG_3060
  • IMG_3061
  • IMG_3069

Учасниця велопробігу Анна Отливанська