Різдвяний молодіжний форум в Острозькому благочинні

Вже традиційним стало у Різдвяні свята по благочиннях Рівненської єпархії проводити молодіжні форуми. Цього року дванадцятого січня в Острозькому благочинні відбувся на базі Свято-Троїцького чоловічого Межиріцького монастиря

Початок роботи із молоддю розпочався з реєстрації, після чого був відслужений молебень перед початком доброї справи.

Із вітальним словом виступив благочинний протоієрей Олександр Максимюк, котрий привітав всіх присутніх з Різдвяними святами. Наступним виступив керівник молодіжного відділу в Острозькому благочинні священик Олександр Дячук, який також привітав всіх з святами та традиційним черговим молодіжним Різдвяним форумом і розповів програму форуму.

Протоієрей Василій Гончарук розповів для молоді про Церкву, її суть та ціль, про її призначення та місію. Всіх учасників форуму також відвідав керуючий молодіжним відділом Рівненської єпархії протоієрей Василій Романюк. Він привітав усіх з наступившими Різдвяними святами і передав вітання Блаженнішого митрополита Онуфрія, який третього дня Різдва Христового прибув у місто Корець і вітав всіх прочан й учасників Корецького з’їзду. Також отець Василій передав вітання нашого правлячого митрополита – високопреосвященнійшого Варфоломія.

Керуючий молоддю єпархії спілкувався з молодими людьми, розповідав їм про насушне життя та давав відповіді на їхні запитання.

У головному Свято-Троїцькому храмі монастиря де і відбувався сам форум молодь заспівала декілька колядок.

Після трапези в другій половині дня молодіжний форум продовжив свою роботу в актовому залі монастиря де про ангельський розкол – падіння Дениці розповів протоієрей Василій Романюк. Наступна тема була Флорентійська унія. Досконало цю тему розкрив викладач історії колишнього Межиріцького духовного училища – благочинний протоієрей Олександр Максимюк. Тему про Брестську унію розповів протоієрей Василій Гончарук, Липківський розкол розкрив протоієрей Анатолій Сопіга. Після чого був представлений відеофільм «Автокефалія за і проти» Олега Щербанюка.

На завершення священики щиро подякували молоді за їхню увагу, побажали їм Божого Благословіння та всі разом заспівали «Дева Днесь».

Хочеться вірити, що ця Різдвяна зустріч залишить хороші плоди і добру згадку та буде передаватися з покоління в покоління.

Священик Олександр Дячук