Клуб православної молоді в Біляївці: чим займаються його учасники, і що їх об’єднує

В Біляївці при Свято-Успенському храмі працює клуб православної молоді. Поки що він налічує 32 учасника, але в ньому завжди раді бачити нові обличчя. Молодіжка, як називають клуб самі члени, створений для саморозвитку, спілкування, і щоб допомагати тим, хто цього потребує. Ми дізнавалися, що ще об’єднує учасників, і які добрі справи вони вже встигли зробити

Ідея створити такий клуб належить настоятелю отцю Володимиру. За його словами, в храмі давно діє недільна школа. Але коли дітям виповнюється по 14-16 років, такий формат для них вже не цікавий. Тому потрібно було придумати інший, який би так само їх об’єднував. Збирається молодь разом раз на місяць, а працює клуб з травня.

- Я в клубі лиш як духовник. Усіма справами завідують самі учасники, які розподілили між собою обов’язки: хто за що відповідальний, - розповідає отець Володимир. – Вони пропонують ідеї, чим корисним зайнятися, які теми, питання обговорити, які акції організувати.

Серед учасників є учні та учениці старших класів, студенти та студентки, молоді батьки. Усі вони вирішили раз на місяць робити клубні внески по 50 гривень. Цифра невелика, але, говорять, що за декілька місяців збирається гарна сума, яку можна використовувати на різні справи.

- Нещодавня ситуація: необхідні були кошти на лікування маленької дитини, - згадує настоятель. – Молодь вирішила зняти з картки клубні кошти і передати їх батькам хворого.

Допомагають хлопці та дівчата збирати і розвозити речі нужденним, зараз долучились до збору шкільної канцелярії для дітей-сиріт та дітей з багатодітних родин.

- Знайомі дівчата говорять мені: навіщо тобі це? До церкви лише старенькі ходять, а ти молода! - ділиться учасниця клубу православної молоді Антоніна. – Я запевняю їх, що це не так. Тут можна дізнатися багато цікавого і корисного для себе. Елементарне, про усі православні свята, що вони означають, і як їх правильно відзначати. Або нещодавно я готувалася стати хрещеною матір’ю. Це, як виявилось, велика відповідальність. Тут, в клубі, є можливість долучатися до гарних справ, хоч трішки змінюючи світ на краще.

Організовують в клубі спільний відпочинок на природі: з юшкою на вогнищі, рибалкою та іншими розвагами. А буквально вчора вийшла молодь на спільне прибирання берега річки. Придбали рукавиці, мішки, спеціальні манішки, домовились за вивіз сміття човном.

Хлопці та дівчата переконані, що сміття на річці залишають не приїжджі. Останні їдуть відпочивати на острови і повертаються звідти зі сміттям. А от місцевим рибалкам нести його до контейнерів – лінь.
Результат вчорашнього прибирання – берег став чистішим на десятки великих пакетів зі сміттям.

Всіх, хто хоче долучитися до роботи клубу православної молоді, радо вітатимуть. Стати його учасником просто – приходьте до храму і скажіть про це одному з представників клубу або настоятелю.

  • 1
  • 10
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Молодіжний відділ єпархії